Luottamusmiehet kaatoivat kirkkoherrojen hyssyttelylinjan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 5

Kirkkoherrojen suosittama syrjivien lähetysjärjestöjen avustuksen rajaaminen "projekteihin" kaatui Vantaan kirkkoneuvostossa. Äänestyksessä voitti Sari Roman-Lagerspetzin esitys leikata apua neljänneksellä ja lopettaa myöhemmin ehkä kokonaan. Äänestys meni 7-4.

Viiden lähetysjärjestön seurakunnilta saamaa tukea leikataan neljänneksellä tänä vuonna Vantaalla. Mikäli järjestöt pitävät kiinni naispappikielteisyydestä ja homovastaisuudesta, tuki loppuu vaiheittain kokonaan.

Kokouksessa esiteltiin järjestöjen linjasta tehty selvitys, joka oli tehty järjestöjen omien vastausten pohjalta.

Kyselyä arvioineet kirkkoherrat olisivat tyytyneet siihen, että virallisesta linjasta poikkeavat järjestöt saavat tukea vain tarkemmin määriteltyihin projekteihin, mutta eivät yleisavustusta.

Kirkkoneuvoston jäsen Sari Roman-Lagerspetz esitti kuitenkin tiukemman vastaesityksen, joka sai neuvoston enemmistön tuen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Järjestöt, joiden tuki uhkaa loppua kokonaan, ovat Kansanlähetys, Evankeliumiyhdistys Sley ja sen ruotsinkielinen sisarjärjestö sekä yhdistykset Kylväjä ja Sanansaattajat.

Aihe nousi uutisiin keväällä, kun nuorisojärjestöt järjestivät kampanjan, joka rohkaisi nuoria olemaan "alistumatta homouteen". Kansanlähetyksen toimintasuunnitelmasta taas löytyi periaate olla rekrytoimatta homosuhteessa eläviä ihmisiä.


Aiheesta uutisoi HS:n painettu lehti.

5 kommenttia

Uutista ei useammallakaan etsimisellä löytynyt HS.fi -verkkopalvelusta,l ei "kaikki uutiset 24t" eikä osastomukaisesta, ei kaupungista eikä kotimaasta. Painetun lehden nettiversiossa ja lehdessä uutinen oli näkyvästi, osastossa kotimaa. Ihmettelin outoa ratkaisua. En tunne HS:n toimintaorganisaatiota ja yritin tavoittaa jutun tehneen toimittajan, siinä kuitenkaan onnistumatta. Mielenkiintoinen arviointiero.