Uganda: matkakohde numero 1?

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Vermillion

Matkaopaskustantaja Lonely Planet on listannut Ugandan ensimmäiselle paikalle Top-10 –listallaan parhaista paikoista matkustaa vuonna 2012, huolimatta siitä, että Ugandan ilmapiiri HLBT-yhteisöä kohtaan on erittäin vihamielinen. Ugandan parlamentti harkitsee tällä hetkellä jälleen kuolemanrangaistuksen langettamista homoseksuaalisille teoille.

Matkaoppaan toimittajat huomauttavat lakiesityksestä, ja että afrikkalaisvaltiossa on ”hyvin vähän sosiaalista suvaitsevaisuutta homoseksuaalisuutta kohtaan, joka on maassa laitonta.” ja että tietyille alueille, kuten Koillis-Ugandaan matkustaminen ei ole suositeltavaa.

Lonely Planet kuvailee Ugandaa näin:
”Ugandan pitäminen pois matkailijoiden tutkalta on vaatinut hirveitä diktaattoreita ja brutaalin sisällissodan, mutta vakaus on palaamassa, eikä vierailijoiden laumojen palaaminen tule viemään pitkään. Loppujen lopuksi tämähän on Niilin lähde – mystinen paikka, jota tutkimusmatkailijat etsivät Antiikin Rooman ajoista lähtien. Siellä myös savanni tapaa Itä-Afrikan valtavat järvet, ja lumihuippuiset vuoret laskeutuvat rönsyileviin viidakoihin. Ei ole kulunut pitkään siitä, kun tyrannimainen diktaattori ja ”Skotlannin viimeinen kuningas” Idi Amin auttoi Ugandan isojen villipetojen metsästämisessä sukupuuton partaalle, mutta tänään villieläimet ovat palaamassa kostamaan. Uganda juhlii tänä vuonna myös viidettäkymmenettä itsenäisyyspäiväänsä, ja Kampala, yksi Afrikan turvallisimmista pääkaupungeista, aloittaa juhlimisen varmasti pamauksella. Uganda ei kuitenkaan vielä ole päässyt eroon kaikista ongelmistaan. Ihmisoikeusrikkomukset eivät ole harvinaisia, ja valtio huokaa yhdessä turhautuneena joka kerta kun presidentti Museveni keksii uuden tavan pysyä vallassa vielä pari vuotta. Mutta kuten aina on ollut, Niiliä etsivät tutkimumatkailijat eivät tule lähtemään pettyneinä.”

Loput top-10 –maista ovat Myanmar, Ukraina, Jordan, Tanska, Bhutan, Kuuba,Uusi-Kaledonia, Taiwan ja Sveitsi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Advocaten artikkeli:
http://www.advocate.com/News/Daily_News/2011/11/08/Is_Uganda_the_New_Hot_Spot_for_Travelers/

Lonely Planetin Top-10 -lista.
http://www.lonelyplanet.com/europe/travel-tips-and-articles/76856

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!