Valkoinen Talo hylkäsi homoseksuaalin saudidiplomaatin turvapaikkahakemuksen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Vermillion
  • 1

Valkoinen Talo on hylännyt entisen saudidiplomaatin Ali Ahmed Asserin turvapaikkahakemuksen. Asserin mukaan hakemus hylättiin ilmeisesti pelosta, että turvapaikan myöntäminen olisi vaikeuttanut valtioiden välisiä suhteita.

”Tämä oli poliittinen päätös Obaman hallinnolta, joka pelkää Saudien suututtamista”, kertoi Ali al-Ahmed, saudi-arabialainen Washingtonissa asuva toisinajattelija. Ahmedin mukaan Asserin ensimmäinen haastattelu Homeland Securityn kanssa oli hyvin positiivinen, mutta kun kävi selville, että Asseri oli työskennellyt aiemmin syyttäjänvirastossa Saudi-Arabiassa, neuvottelujen sävy muuttui. Hän oli toiminut rangaistusten kuten raipaniskujen tarkkailijana, jonka tehtävä oli valvoa että rangaistukset suoritettiin lainmukaisesti – ei liikaa eikä liian vähän. Ahmedin mukaan Asseria syytettiin kidutukseen osallistumisesta.

Asseri kertoi viime vuonna MSNBC-kanavan haastattelussa, että Saudi-Arabian konsulaatti, missä hän toimi lakiosaston pääsihteerinä, sai selville hänen seksuaalisen suuntautumisen seuraamalla häntä homobaariin. Tämän jälkeen saudihallinto kieltäytyi uusimasta hänen diplomaattipassiaan, ja Asseri päätti hakea turvapaikkaa pelosta, että kotiinpalaaminen tarkoittaisi teloitusta. Washingtonin saudilähetystön mukaan Asserin Yhdysvaltain komennus oli lopussa, ja hallitus oli pyytänyt häntä palaamaan kotiin.

Asseri aikoo valittaa päätöksestä, ja valitusprosessi saattaa kestää useita vuosia. Hän ei ole ollut halukas puhumaan lehdistölle, johtuen ilmeisesti vakavan selkäkivun lääkityksestä. Ahmed kertoo rohkaisseensa Asseria puhumaan tilanteestaan mediasta, saadakseen sille julkisuutta ja julkista tukea, mutta hän on tähän asti kieltäytynyt.

On epäselvää mihin maahan Asseri lähetetään, jos Yhdysvaltain hallinto onnistuu turvapaikan kieltämisessä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Lähde:
http://www.rasheedsworld.com/wp/2011/11/gay-saudi-diplomat-denied-asylum-by-obama-administration/


Caveat: Huomautan, että johtuen ilmeisesti juuri Asserin haluttomuudesta julkistaa tilannettaan, ainoa lähde uutiselle on ylläoleva uutisblogi, jonka kuvaus tilanteesta vaikuttaa (ainakin sanavalintojen puolesta) jossain määrin värittyneeltä. Kuitenkin esimerkiksi ThinkProgress.com uutisoi tilanteesta käyttäen blogia lähteenä. Tietämättä enemmän tilanteesta on vaikea sanoa, ovatko Asserin ja Ahmedin väitökset totta vai eivät. En näe syytä olettaa Asserin valehtelevan, ja nähdäkseni hänen vaikea tilanteensa tarvitsee julkisuutta – haki hän sitä itse tai ei.

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • vaikea tapaus
  • 10.11.2011, 21.15
Asserinhan voisi laittaa johonkin HLBTIQ-järjestöön töihin, sovittamaan aiempia pahoja tekojaan, ilmeisestikin myös homojen ja lesbojen Saudi-Arabiassa saamien rangaistusten valvonnassa.