Budapestin EuroGames 2012 valmisteluvaiheessa

  • Uutinen
  • Urheilu
  • vaeltaja2006

Sportsmarketing.hu-sivusto kertoi eilen uutisessaan ensi kesän Euro Gameseista. Sportsmarketing on jonkinlainen urheilurahoituksen, urheilumarkkinoinnin ja PR-työn foorumi, jossa on paljon materiaalia mm. jalkapallosta ja tulevista Lontoon olympialaisista. Monelle unkarilaiselle on varmaan yllätys, että Budapestissa pidetään ensi kesänä suuri HLBTI-urheilutapahtuma.

Budapestiin odotellaan 3800 urheilijaa, 2200 penkkiurheilijaa ja ainakin 4000 muuta kisavierasta. Kisoissa on 18 urheilulajia. Laajuudessaan kisat kuuluvat maailman eliittikisojen luokkaan. Budapestin Universiadeissa oli viimeksi 7 000 urheilijaa, ja se on maailman toiseksi laajin urheilutapahtuma.

Kisat ovat samaan aikaan, kun Helsingissä on pride-viikko. Kisojen viestejä ovat mm. terveellisen elämän tavan ja tasa-arvon korostaminen. Urheilussa seksuaalisella suuntautumisella tai sukupuoli-identiteetillä ei pitäisi olla merkitystä. Kisojen aikana järjestetään konferensseja, workshopeja ja kulttuuriohjelmaa. Tällä hetkellä 100 vapaaehtoista työskentelee kisojen valmistelutöissä.

Kisojen liikevaihto on arvioiden mukaan n. 1,5 miljardia forintia eli muutamia miljoonia euroja. Siihen varmaan on laskettu mukaan kaikki maahan tuleva matkailuvaluutta. Valtiovalta ei tue kisoja millään tavalla. Budapestin kaupungin tuesta ei myöskään ole puhuttu. Kaupungin ylipormestari on hallitsevan kansallis-kristillisen Fidesz-puolueen miehiä. Ulkomailta on saatu tukiviestejä, mm. Lontoon olympialaisten järjestelykomitealta, Englannin suurlähettiläältä, Suomen Alexander Stubbilta ja Euroopan neuvoston jäseneltä Androulla Vassilioulta.

Ilman jonkinlaista markkinointia kisat eivät menesty. EuroGameseissa käytetään ns. ”virusmarkkinointia” (”viraalimarkkinointia”), jossa julisteet ja iskulauseet leviävät sosiaalisessa mediassa ja homolehdistössä ”puskaradion” tapaan. Erityisen merkittävää on, että laaja ilmainen homolehdistö ympäri maailmaa mielellään levittää esim. julisteita ja tekee uutusjuttuja aiheeesta. Klassista mediakampanjaa ei tarvita.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kisojen järjestäjät tekevät julkisuustyötä myös netissä. Kisojen nettisivuja uudistetaan ja facebooksissa ”tykkääjien” määrä on lyhyessä ajassa viisinkertaistunut. Kisojen aikana aiotaan Twitterin kautta hoitaa ajankohtaista tiedottamista.

HLBTI-väestöä syrjitään monin pienin tavoin, ja sen vuoksi tunnuslauseeksi kisoihin on valittu ”We play the same”. Urheilussa ei olla erilaisia.

Ensi viikonvaihteessa Budapestissa pidetään jalkapallokisat, joilla kerätään varoja ensi kesä EuroGameseille.

Alkuperäinen juttu
Kisojen tukijoita, mm. Alexander Stubb

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!