Kanadan nostettu suojaikäraja (16) alkaa näkyä oikeustapauksina

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 1

Parin vuoden takainen suostumusikärajan nosto Kanadassa alkaa nyt näkyä oikeustapauksina. Kanadan konservatiivit nostivat ikärajan neljästätoista kuuteentoista 2009. Vancouverilainen tuomiostuin antoi äskettäin ratkaisun tapauksessa, jossa muutamaa kuukautta alle kuudentoista ikäinen poika oli valehdellut ikänsä päästäkseen Grindr-tapaamispalveluun. Lopputuloksena häntä muutaman kerran tapaillut 56-vuotias tuomittiin kahdeksikymmeneksi vuodeksi seksuaalirikosrekisteriin ja 18 kuukauden ehdolliseen. He eivät olleet iästä edes keskustelleet.

Syyttäjä oli vaatinut ehdollista vankeutta tai yhdyskuntapalvelua. Kyseessä oli rikos, koska alle 16-vuotias ei lain mukaan voi antaa suostumusta. Tuomarin päätökseksi tuli rekisteriin merkitseminen ja pakko antaa DNA-näyte.
Tilanne muuttui käytännön poliisiasiaksi alle 16-vuotiaan vietyä ystävän kotiinsa ja ädin saavuttua paikalle. Alle 16-vuotias ei ollut aiemmin puhunut äidilleen homoseksuaalisuudestaan.

Konservatiivihallituksen antaessa lakiesityksen suojaikärajan nostamisesta 2008 hanketta pidettiin yleisesti uskonnollisten ääriryhmien kosiskeluna.

Uutinen xtrassa

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • terveellä järjellä
  • 9.11.2011, 3.06
Itse ihan aikuisena homona olen noissa asioissa kyllä konservatiivien kanssa täysin samaa mieltä. Tuossakin tapauksessa vanha mies olisi ikänsä puolesta voinut olla melkeinpä pojan isoisä.

Ja väittäkööt nuo vanhat (vain) nuoria jahtaavat miehet mitä tahansa, noista on kyllä nuorten elämälle haittaa, eivätkä nuoret ymmärrä tuossa iässä elämästä ja asioitten seuraamuksista vielä yhtään sen paremmin nykymaailmassakaan. Joten hyvä että heitä suojellaan huonolta seuralta, eli ihmisiltä, jotka eivät ole kyenneet kasvamaan aikuisiksi.

Aikuisilta ihmisiltä voi nykyäajassakin odottaa tervehenkistä vastuuta ja käyttäytymistä sen mukaan, ettei nuoria huijata vanhojen ihmisten ikäongelmien hoitajiksi ja ettei nuoria pahaksikäytetä.

Sellainen ihminen, joka etsii seksiseurakseen vain itseään vuosikymmeniä nuorempia, ei ole nuorille hyvää seuraa.