Conan O´Brien toimitti miesparin vihkimisen ohjelmassaan New Yorkissa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Juhani Viherlahti
  • 8

Conan O'Brien toimitti ensimmäisen täysin julkisen homoparin vihkimisen aviopariksi juutalaisten häätraditioiden mukaisella tavalla.

Juhlistaakseen oman shownsa yksivuotispäivää, O'Brien toimitti pitkäaikaisen puvustosuunnittelijansa Scott Cronickin ja tämän kumppanin David Gorsheinin avioliittoon vihkimisen.

O'Brien: "New Yorkin osavaltion [lain] ja Universal Life kirkon antamien valtuutuksien nojalla, julistan teidät aviomieheksi ja aviomieheksi."

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Paikalla olleet puolisoiden sukulaiset ja yleisö aplodeerasivat seisaaltan tuoreelle avioparille. Advocaten uutisessa todetaan, ettei ainutkaan paikkallaolijan silmä jäänyt kostumatta.

Advocaten uutinen ja siihen liitetty videoklippi tapahtumasta

8 kommenttia

Kun saatiin ennakkotieto vihkimisestä, ensimmäisissä kommenteissa epäiltiin O'Brianin käyttävän tapahtumaa oman ohjelmansa julkisuustemppuna. Hän torjui väitteet.

Oli miten päin tahansa, tämä julkinen tapahtuma alleviivaa New Yorkin osavaltion uutta avioliittolakia, joka sai konservatiivit ja ääriuskovaiset vastustamaan sitä viimeiseen saakka.
Yleisön hörähtely avioliiton vahvistamien aikana taisi johtua virallisessa vihkimislauseessa mainutusta Conan O'Brienille vihkimisoikeuden myöntäneestä "Universal Life Church Monastery" -järjestöstä, joka on uskonnoista riippumaton ja myöntää "papillisia" arvoja verkossa kenelle tahansa - ja vieläpä ilmaiseksi. Virallisen vihkimisen suorittajalle asetetut vaatimukset Yhdysvalloissa vaihtelevat osavaltioittain, mutta yleensä jonkin kirkkokunnan myöntämä pappisoikeus riittää.

Conan oli tilannut arvonimensä lokakuun lopulla nimenomaan tätä tilaisuutta varten, mutta nettikirjoittelussa on kyseenalaistettu seremonian todellinen laillisuus New Yorkin osavaltion vihkijöitä koskevien poikkeuksellisen tiukkojen säännösten mukaan. Veikkaan, että pariskunta on vahvistuttanut liittonsa myös muuta kautta, esimerkiksi oikean rabbin toimesta...

Conanin showta esittää meillä Suomi-TV uuden uuden ohjelmaprofiilinsa mukaisesti päivittäin klo 21, joten eiköhän tämäkin jakso jossain vaiheessa ilmesty ruutuun.

http://www.themonastery.org/

http://nymag.com/daily/entertainment/2011/10/conan_obrien_gay_wedding.html?mid=facebook_vulture