USA: Michiganissa homovihamielinen lakiesitys etenee

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

USAn Michiganin osavaltiossa (pääkaupunki Detroit) edustajainhuoneessa meni syyskuussa läpi lakiesitys House Bill 4770, jossa samaa sukupuolta olevien puolisoiden ja näiden lasten sosiaaliset tuet kielletään. Edustajainhuoneessa laki meni läpi äänin 64-44. Nyt lakiesitys etenee senaattiin, jossa se ilmeisesti myös hyväksytään.

Seitsemän Michiganin yliopiston professoria on kääntynyt kuvernööri Rick Snyderin puoleen toivoen, ettei tämä allekirjoita lakia.Se on syrjivä ja heikentää yliopiston kilpailukykyisyyttä. Monissa muissa yliopistoissa tarjotaan oman perheen jäsenille sosiaalisia etuja, ja se on tavallista myös maan suurimmissa yrityksissä.

Jos laki menee läpi, se koskettaa 618 yliopiston työntekijän läheistä. Lakiesityksen tekijä perustelee asiaa niin, ettei ole veronmaksajien asia tukea ”asuintovereita” ja ”ei-avioliitossa olevia kumppaneita”. Vuonna 2004 perustuslakiin tehtiin muutos, jossa Michiganissa kielletään samaa sukupuolta olevien kaikki liitot.

Sateenkaariperheiden sosiaalituista on käyty taistelua siitä alkaen, kun perustuslakiin tuli kielto. 2000-luvun alussa päästiin jo sopimukseen kollektiivisopimuksista, mutta sopimus kariutui, kun perustuslakiin tuli homoliittokielto. Vuonna 2008 Michiganin Korkein oikeus päätti, että koska perustuslaissa homoliitot kielletään, ei pariskunnille voida myöntää perheen sairausvakuutusta. Sen jälkeen säännöksiä on lievennetty, ja vuoden yhdessä eläneet ovat jo saaneet joitain sosiaalisia palveluja.

Amerikkalaisessa yhteiskunnassa on tärkeä, että työntekijä saa työpaikan kautta sairausvakuutukset perheelleen. Homoperheissä se on mahdollista vain osavaltioissa, joissa on mahdollista solmia jonkinlainen homoliitto

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Uutinen paikallisessa mediassa

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!