Poliisi ja islamilaisryhmät pidättivät homoja Irakissa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Kansainväliset ihmisoikeusjärjestöt ovat tuominneet 25 homon pidättämisen syyskuun 15 päivänä yksityisessä juhlassa Irakissa. Pidätyksen toimeenpanivat poliisit ja islamilaisryhmät. Shiittimiliisit ovat murhanneet yli 700 homoseksuaalia ja transsukupuolista.

Syyskuun 15 päivänä 25 homoseksuaalista miestä pidätettiin pienessä Kalarin kylässä Bagdadin pohjoispuolella. Miehet pidätettiin yksityisen juhlan aikana yhdelle pidätetyistä kuuluvassa talossa. Poliisit yhdessä uskovaisten kanssa tunkeutuivat taloon ja pidättivät miehet.

Monet kansainväliset ihmisoikeusjärjestöt, mm. Amnesty International ovat tuominneet pidätykset ja vaatineet kaikkien miesten viipymätöntä vapauttamista. Kansainvälisen painostuksen takia osa miehistä onkin vapautettu, mutta toista kymmentä on vielä pidätettynä, eikä poliisi kerro heidän olinpaikkaansa tai mistä heitä syytetään.

Vaikka Irakissa ei ole homoseksuaalisuuden kieltäviä lakeja, sateenkaariväestöä vainotaan ja syrjitään siveettömyyden ja prostituution kieltävien lakien turvin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Shiittimiliisit ovat viime vuosina murhanneet yli 700 homoseksuaalia ja transsukupuolista turvautuen tietyillä Irakin alueilla islamilaistuomioistuimiin, jotka langettavat naisille ja homoseksuaalisille ankaria tuomioita, jopa kuolemantuomioita. Nämä tuomioistuimet eivät ole virallisia, minkä takia Irak ei näennäisesti tuomitse homoja kuolemaan. Shiittiryhmät laskevat kuitenkin paikallishallitusten tuen varaan.

Universo Gay (Espanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!