USA: Sateenkaari-ihmisille suunnitellut asumisprojektit ovat epäonnistuneet monista eri syistä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti

USA:ssa suunnitellut ja muutamat aloitetut eläkeläisten ausumisjärjestelyhin tarkoitetut projektit ovat joko vaikeuksissa taikka epäonnistuneet.

Ikäluokka, joka on ollut taistelemassa sateenkaari-ihmisten oikeuksien puolesta ja nähnyt myös muutoksen, ovat nyt eläkkeellä tai siirtymässä eläkkeelle. Tavallisissa senioritaloissa ja vastaavissa on heidän ikäluokkansa heterosenioreja, jotka ovat asenteellisesti kiinni vielä vanhoissa näkemyksissä. Seurauksena on saattanut olla hlbti-ihmisten syrjintää. Nuorilla ikäluokilla nämä asiat ovat vanhempia helpompia hyväksyä. Hlbti-seniorit saattavat joutua oman kohtelunsa turvaamiseksi menemään ikään kuin takaisin kaappiin.

Talouslama USA:ssa iski pahasti myös jo aloittaneisiin projekteihin. Yksi sellainen meni äskettäin konkurssiin pitkään jatkuneiden vaikeuksien vuoksi. Näissä epäonnistumisissa on saattanut mennä myös eläkeläisen kaikki säästöt. Jotkin jo toteutettaviksi aiotut projektit eivät ole saaneet rahoitusta kuntoon ja ovat sen vuoksi pysäyksissä taikka lopetettu.

Amerikassa arvioidaan olevan aivan riittävän suuri määrä hlbti-senioreita, että he yhdessä voisivat saada aikaan itselleen myönteisen muutoksen senioriasumisen olosuhteisiin. Käytännössä tilanne on kuitenkin toinen. Monet heistä kokivat vuosikymmenten takaiset homovainot niin traumaattisina, että eivät edes tässä nykyisessä, asenteeltaan liberaalimmassa asenneilmastossa uskalla kaapista ulos.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Amerikassa raha ratkaisee mitä palveluita saa. New York Timesin kirjoituksessa (28.10.2011) todetaan, että väitteet rikkaista homoista eivät läheskään kaikkien kohdalla pidä paikkaansa. Monet heistä joutuvat turvautumaan hyväntekeväisyysjärjesöjen apuun.

EDGE Bostonin uutinen ja sieltä linkki NYT-uutiseen

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!