Puolustusministeri Wallin: Vähemmistöjen kohtelua armeijassa parannettava

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Tv!:n Ykkösaamussa puhuttiin Venäjästä, puolustusvoimien vähennyksistä ja varusmiespalveluksesta. Puolustusministeri Stefan Wallinin mukaan varusmieskoulutuksessa pitäisi enemmän huomioida varusmiesten siviilikoulutus. On kiinnitettävä huomio myös vähemmistöjen ja erilaisista taustoista peräisin olevien varusmiesten kohteluun armeijassa. Varusmiehen on oltava yhtä arvokas, vaikka hän olisi ulkomaalaistaustainen tai kuuluisi seksuaalivähemmistöön. Varusmieskoulutus on hyvä paikka näyttää, että yhteiskunta hyväksyy kaikki ihmiset, taustoista riippumatta.

Tehdyssä tutkimuksessa on käynyt illmi, että ongelmia löytyy ainakin naisten urakehityksen alalla. Yleisesti: ongelmat ovat samanlaisia kuin muussa yhteiskunnassa. Armeijan on kuitenkin kiinnitettävä huomio tasa-arvoon. Ihmisoikeudet ovat jakamattomia.

Tulosneuvottelut puolustusministeriön ja puolustusvoimien välillä käydään ensi viikolla ja Wallin aikoo silloin ottaa esille tämän varusmieskoulutuksen laadullisen puolen, mukaanluettuna myös vähemmistöjen ja maahanmuuttajataustaisten varusmiesten kohtelu. Mitään akuutteja ongelmia ei ole ollut, mutta näitä asioita on tiedostettava aktiivisesti. Nyky-yhteiskunnassa tästä on voitava puhua avoimesti. Nämä asiat kuuluvat puolustusvoimien arvomaailmaan, vaikka puolustusvoimia onkin pidetty aika suljettuna.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ykkösaamu Areenassa

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!