ILGA Europen konferenssi: Yhteistyö poliisin ja homojärjestöjen välillä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2
Kuva ILGA Europen sivulta

On kansalaisjärjestöjä, jotka jäsenkirjeissään antavat jäsenilleen ohjeita poliisikuulusteluja varten. Mitä kannattaa sanoa vai sanotaanko ”En kommentoi”. Homo- ja lesbopiireissä tällaiset ajat ovat jo ohi. Vain harvassa maassa poliisi on avoimesti vihamielinen homoja kohtaan. Länsi-Euroopassa suhteet ovat aika asialliset. Edelleen kuitenkin elää pelko poliisin epäasiallisesta kohtelusta ja sen vuoksi moni homoihin kohdistunut viharikos on jäänyt ilmoittamatta.

Homo- ja taransfobinen vihapuhe ja viharikokset ovat edelleen aika yleisiä. Tämän aamun uutisissa on kerrottu, että Suomessa viharikoksista n. 4% kohdistuu seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin.

ILGA Europen konferenssissa eilen yhden workshopin aiheena oli: New tool for police training against LGBTI-phobic violence (uusi työkalu poliisien kouluttamiseen HLBTI-viharikosasioissa). Miten poliisia tulisi kouluttaa havaitsemaan viharikoksia? ILGA Europe on viime vuosina laajasti käsitellyt viharikoksia ja nyt on kehitelty työkaluja poliisikoulutukseen. On valmistettu työkalupakki, jota on tarkemmin viilattu tanskalaisten, unkarilaisten, portugalilaisten ja skotlantilaisten kesken.

Keskeisiä kysymyksiä ovat mm.:
- poliisin tekemä puolueeton ja tehokas tutkinta
- viranomaisten ja valtiovallan tuomitseva asenne
- tapausten kirjaaminen
- uhrin asema

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Esitelmän kalvot
ILGA Europen valmistelema työkalupakki, jota kussakin maassa voidaan soveltaa maan omien olosuhteiden mukaan

2 kommenttia

  • 1 / 2
  • Poris
  • 28.10.2011, 16.11
Ovatko tinanapit osa ongelmaa, vai osa ratkaisua?
Koko Sataman queerin tilan ajan ne roikkuivat perseessä kiinni.
Poriksen kysymys on kyllä ihan osuva. Maailmalla on edelleen paljon katumielenosoituksia, joissa poliisin vahva läsnäolo on provosoinut. Saksassa olen nähnyt vähäisiä mielenosoituksia (esim. kurdeja), joita vastassa on ollut poliisien armeija ja vesitykit. Silloin poliisin strategia ihmetyttää sivullista. Tällaisissa mielenosoituksissa helposti unohtuu, että ei osoiteta mieltä poliisia vaan yhteiskunnallisia epäoikeidenmukaisuuksia vastaan.

Toisinaan poliisi on tervetullut kuokkavieras kuten Moskovan prideissä, jotka näkyvät maailman mediassa vain poliisin jyrkkien otteiden vuoksi.