Valonpilkahdus Tunisiassa: Islamistit eivät halua vainota homoja

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1


Viime sunnuntaina pidettiin Tunisiassa ensimmäiset vapaat vaalit. Maltilliset islamilaiset näyttävät saavan selkeän voiton. Maltillinen Ennahda-puolue itse arvioi äänimääräkseen jopa 40%.

Espanjalaisen uutistoimiston haastattelussa puoueen tiedottaja Riad Chaibi sanoo, että puolue on liberaali. Homoseksuaalisuutta ja ateismia ei aiota määritellä rangaistaviksi eikä alkoholia kielletä. Myöskään naisia ei syrjitä. Homot ja lesbot ovat Tunisiassa todellista elämää ja heillä on oikeus olemassaoloon. Yksilönvapauksia ja ihmisoikeuksia kunnioitetaan.

Puolueen edustaja kuitenkin sanoi, että maassa on vahvoja ennakkoluuloja homoja vastaan. Uusi hallitus ei voi tehdä sellaisia lakeja, jotka ovat vastoin sitä, mitä pidetään pyhänä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Riad Chaibi oli viisi vuotta vankilassa kaadetun diktaattorin valtakaudella. Tällä hetkellä lakien mukaan homosuhteesta saa kolme vuotta vankeutta. Lakia ei paljonkaan käytännössä toteuteta. Human Right Watchille ei ole viime vuosina tullut tietoja pidätyksistä. Yksittäisiä raportteja poliisiväkivallasta on kuitenkin saatu. Mitään erityistä homoalakulttuuria Tunisiaan ei ole syntynyt. Sen sijaan miesprostituoituja näkee usein.

Chaibi korostaa, että Tunisiasta ei tule mitään uskontoon sidottua maata, vaan jotain samanlaista kuin Turkki tai Malesia.

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • tuhat ja yksi yötä
  • 30.10.2011, 22.58
Hieno, pitseet Tunisialle maltillisen vapaamielisemmästä uuden politiikan halusta!

Mutta Chaibi ei ehkä tarkoita jotain samanlaista tulevaisuutta, kuin Malesiassa, vaan ehkä sen islamilaisen kulttuurin naapurimaata Indonesiaa, sillä Malesiassa homoseksuaalisuus ei ole sallittua, mutta Indonesiassa asiat ovat paremmin.

http://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_Malaysia

http://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_Indonesia

Pienoinen kummajainen ja haaste on Iranin naapurimaa-Azerbaitzan, eli ensi kevään Euroviisujen isäntämaa, joka on 94% islaminuskoinen maa, mutta jossa homoseksuaalisuudesta rankaiseminen poistettiin laista 200. Silti sielläkään tilanne ei ole hyvä, mutta ainakin sekä hetero- että homo-prostituoituja kohdellaan samalla tavalla.

http://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_Azerbaijan