Oikeusministeri: Rajanveto Hakkaraisen puheista kuuluu valtakunnansyyttäjävirastolle

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 9

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson ei ole yllättynyt PS-puolueen kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen uusimmista lausunnoista maan vähemmistöistä. Henriksson viittasi Hakkaraisen aiempiin puheisiin. - On selvää, että hän on ylittänyt leikinlaskun rajat jo aikoja sitten. Tämä kertoo paljon hänen arvostuksistaan, sanoi Henriksson YLE:lle.
- Viime kädessä on valtakunnansyyttäjäviraston asia ottaa kantaa siihen, missä raja vihapuheesta kansanryhmää kohtaan kulkee, mutta se edellyttää, että joku jättää tutkintapyynnön Hakkaraisesta, muistutti oikeusministeri.

Hakkarainen pohdiskeli IS:n haastattelussa mahdollisuutta, että homot, lesbot ja somalit siirtyisivät asumaan Ahvenanmaalle.
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner on luonnehtinut Hakkaraisen puheita vitsiksi.

Henrikssonin lausunto YLE:n sivuilla

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

9 kommenttia

Henriksson on ottanut yllättävän voimakkaasti kantaa. Henriksson ei ole omien poliittisten lausuntojensa ja kannanottojensa perusteella mikään liberaali. Hänen kannatuspohjansa on Pohjanmaan ns raamattuvyöhykkeellä. Mutta Hakkaraisen puheet kohdistuivat sekä seksuaalisiin että kansallisuustaustaisiin vähemmistöihin ja Hakkarainen oli mennyt vielä mainitsemaan SFP:n taholta perussuomalaisten asenteisiin kohdistuneen kritiikin. Tässä on mennyt jo ministerikin sietoraja rikki.
Käsittämätöntä on, että suurin osa Haavistoa myöden kuittaa Hakkaraisen puheet olankohautuksella. Huumoria tai ei, raja olisi hyvä vetää.