Intialainen lesbopari poliisin suojelukseen tappouhkauksien jälkeen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Omk

Vasta avioitunut lesbopari Intiasta on anonut oikeudelta suojelusta homofobisilta perheenjäseniltä. Naiset, iältään 20 ja 25 sanovat perheidensä uhanneen tappaa heidät heinäkuisen avioitumisensa vuoksi. Vaikka homoseskuaalisuus on vastikään dekrminalisoitu Intiassa Delhin korkean oikeuden päätöksellä v. 2009, ei Intia kuitenkaan tunnusta samaa sukupuolta olevien parien avioliittoa. Näin ollen parin avioituminen ei ole laillisesti sitova.

Sittemmin oikeus takasi parille poliisin ympärivuorokautuisen suojeluksen. Manesarin kaupungista Delhin lähistöltä kotoisin olevat naiset, nimiltään Savita, 25 ja Veena, 20 hakeutuivat oikeustalolle viime heinäkuussa tapahtuneen avioitumisensa jälkeen pyytämään suojelua, koska Veena oii pakotettu vasten tahtoaan järjestettyyn avioliittoon miehen kanssa.

Oikeus antoi Veenalle eron järjestetystä aviomiehestään ja tunnusti naiset keskenään avioituneeksi pariksi, tosin nimittäen tässä yhteydessä Savitaa aviomieksi ja Veenaa vaimoksi. Virallisesti Intia ei tunnusta samansukupuolisten parien avioliittoa. Naisille myönnettiin myös turvakoti ja jatkuva poliisin suojelus.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Pari kertoi NDTV-televisiokanavalle:
- Perheemme jäsenet saattavat ryhtyä koviinkin otteisiin meitä vastaan. He ovat jopa uhanneet tappaa meidät heinäkuun 22. päivä tapahtuneen avioitumisemme jälkeen, ja olemme nyt oikeudessa hakeaksemme suojelusta.
Heidän lakimiehensä lisäsi:
- Useiden samaa sukupuolta oleviin pareihin kohdistuneiden murhien jälkeen olemme ryhtyneet valvomaan lakia tiukemmin parien eduksi. Edessä oleva tie on kaukana helposta, mutta näitä pareja emme hylkää.

Gay India News: Indian lesbian couple ask court for protection from anti-gay family members
Gay India News: Indian lesbian couple win police protection after death threats
PinkNews: Indian lesbian couple win police protection after death threats

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!