Helsingin yöelämässä tapahtuu taas

  • Uutinen
  • Vapaalla
  • Sami Mollgren
  • 12

Viikko sitten lopetti Lost & Found -yökerho. Runsaat puolitoista vuotta Forumin korttelissa Simonkadulla toiminut Jenny Woo on historiaa. Ja nyt puhutaan myös dtm:n sulkevan ovensa vuodenvaihteessa.

Ravintola Jenny Woo muutti konseptiaan vuoden 2010 alussa ja julisti "Gay? Straight? Who the fuck cares?!!!!". Paikka vaihtoi hiljan omistajaa ja nyt ravintolan ikkunat ovat saaneet uudet teippaukset, vaikka valomainos muistuttaa vielä menneestä. Paikan nimi on jatkossa Café Bar & Nightclub Vatican. Konsepti ei ole jatkossa erityisen sateenkaarenvärinen, ohjelmankaan perusteella.

Jenny Woon lopettamisesta huolimatta on viime aikoina Helsingin sateenkaarevan yöelämän painopiste siirtynyt Punavuoresta Kamppiin päin. Tähän siirtymään vaikuttaa esimerkiksi legendaariseksikin mainitun Lost & Found -ravintolan lopettaminen lokakuun alkupuolella. "Lostari" aloitti toimintansa "heteroystävällisenä homoyökerhona", mutta muuttui hissukseen lähinnä "homoystävälliseksi" paikaksi, jossa myös julkimot viihtyivät. Sateenkaarilipulla varustetuista baareista Punavuoreen jäävät vielä dtm ja Hugo’s Room.

Sosiaalisessa mediassa ja muuallakin netissä on pitkin syksyä puhuttanut myös Ravintola dtm:n tulevaisuus. Tänään homosuomi.fi -sivusto kertoi, että dtm olisi sulkemassa ovensa vuodenvaihteessa. Ravintola dtm:ää vetävä Markku Valtanen kertoo ranneliike.netille, että 9. marraskuuta järjestetään dtm:n syntymäpäiväjuhlat, ja silloin kannattaa olla paikalla, jos haluaa tietää ensimmäisenä tulevista suunnitelmista. Valtanen lupailee, että huomisessa dtm:n uutiskirjeessä kerrotaan tarkemmin syntymäpäivistä. Dtm:n taustalla oleva Seta säätiön omistama Ravintola Oy Afrodite pyörittää myös kesällä avattua K23-nimistä yökerhoa Helsingin Kampissa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Helsingin toinen nouseva "homoalue" on Kallio, jossa on pari nimenomaan sateenkaarikansalle suunnattua korttelikapakkaa, runsas joukko matalalla profiililla "sateenkaarimyönteisiä" paikkoja sekä sateenkaaren värejä tunnustava kahvila. Kallion yöelämää rajoittaa se, että alueelle ei juuri anneta lupia pitää ravintoloita auki yli kahden, koska yömetelin aiheuttamat häiriöt ovat suuret tiheään asutulla alueella.

> Baarit ja yökerhot palveluoppaassa

Keskustelu: ´dtm sulkee´

12 kommenttia

  • 1 / 12
  • Hyvästi
  • 18.10.2011, 3.02
Kaikki homolat lopetetaan ja kohta varmaan säädetään laki homouden kieltämiseksi. On aika jättää Suomi.