Kansalähetyksen kotimaan ja ulkomaantyön johtaja Arto Hukari puhuu soopaa julkisuudessa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 4

Helsingin seurakuntayhtymä on valmis katkaisemaan rahantulon homoihin ja naispappeuteen kielteisesti suhtautuviin uskonnollisiin lähetysjärjestöihin, kuten Kansanlähetykseen.

Kirkko&kaupunki-lehti on haastatellut Arto Hukaria:
”Kaikilla maamme lukuisilla vähemmistöillä tulee olla samat perusihmisoikeudet. Emme hyväksy minkäänlaista syrjintää. Toiminnassamme on mukana eri vähemmistöryhmien edustajia, myös homoseksuaaleja. Lähetystyöntekijämme ovat antaneet muuna muassa suojaa vainotuille homoseksuaaleille”, todetaan Kansanlähetyksen vastauksessa.

Uunituoreessa uudistetussa (3.9.2011) Kansanlähetyksen ohjelmassa todetaan sivulla 9:
- Jokainen ihminen on seksuaalisesta suuntautumisestaan riippumatta tasavertainen ja yhtä arvokas.

Heti ohjelman seuraavassa lauseessa tämä kaikki kumotaan:

- Tasavertaisuus ei kuitenkaan merkitse seksuaalisen käyttäytymisen tasavertaisuutta. Erilaiset tavat toteuttaa seksuaalisuutta eivät ole moraalisesti samanarvoisia (Room. 1:22-27:; 1. Kor.6:9). Seksuaalisuuden harjoittaminen kuuluu Raamatun mukaan naisen ja miehen väliseen avioliittoon.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kansanlähetyksen Strategia 2015 -paperissa, luku 6.1 todetaan myös selkein sanoin:

- Emme hyväksy samaa sukupuolta olevien henkilöiden parisuhteiden siunaamista emmekä heidän ottamistaan järjestömme tai kirkon työntekijöiksi.

Helsingin seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto päättää marraskuun kokouksessaan, mitkä järjestöt saavat tukea jatkossa.

Kirkko&kaupunki-lehden uutinen

4 kommenttia

Tämä otsikointi on hyvä, sillä näin epäjohdonmukaisesti ei voi esittää asiaa. Joko perusihmisoikeudet on tai eivät ole. Eikö anna ristiriitaista viestiä, jos järjestön työntekijöinä EI voi olla rekisteröidyssä parisuhteessa olevia henkilöitä, kun toiminnassa on homoseksuaaleja mukana?
  • 2 / 4
  • Hannu, Tre
  • 21.10.2011, 17.54
Kansanlähetys pitää kiinni siitä, että homouden "harjoittaminen" on synti. Lähetysjohtaja Tuovinen kertoo, että mikäli yhteiskunnan ja hänen jumalansa lait ovat vastakkain, on noudatettava hänen jumalansa lakeja.
Tämäkin todistaa, että kiihkouskovaiset eivät halua noudattaa Suomen lakeja, asetuksia ja määräyksiä:

http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/kotimaa/1862/mika_tuovinen_pitaydymme_kirkon_taman_hetkiseen_opetukseen_avioliitosta

Kiihkouskovaisten lehden toimittaja ei näköjään tiedä, että tämänhetkinen on yhdyssana.