Singaporelainen tuomioistuin on alkanut tutkia homoseksuaalisuuden kriminalisointia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Ryhmä asianajajia Singaporessa edustavat homoseksuaalista miestä, jota paikalliset viranomaiset ovat rangaisseet sukupuolisuhteen ylläpitämisestä toisen miehen kanssa. Maassa on voimassa lakeja, joiden nojalla homoväestö tuomitaan erilaisiin rangaistuksiin.

Singaporen vetoomustuomioistuin alkoi syyskuun 27 päivänä käsitellä rikoslain 377A pykälän mahdollista kumoamista. Pykälän mukaan homoseksuaalisia henkilöitä rangaistaan määräämällä ihmiselle, jolla on sukupuolisuhde samaa sukupuolta olevan kanssa, erilaisia rangaistuksia sakoista vankilaan.

Vetoomuksen oli tehnyt homoseksuaalinen mies Ann Tann, jonka paikalliset viranomaiset olivat pidättäneet heidän saatua selville, että hänellä oli ollut sukupuolisuhde toisen miehen kanssa.

Tania edustavat asianajajat ovat toiveikkaita asian edistymisen suhteen, koska nyt on ensimmäisen kerran käännytty vetoomustuomioistuimen puoleen homoseksuaalisuutta koskevassa jutussa. Asianajajien mukaan seksuaalinen suuntautuminen on suojattu perustuslaissa, minkä takia homoseksuaalisuuden kriminalisoiminen olisi lain vastaista.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Singaporen hallitus on eri tilaisuuksissa puolustellut miespuolisten homoseksuaalien vainoamista ja puolustellut sitä, ettei homoseksuaalisuuden kriminalisointi kata lesboja.

Universo Gay (Espanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!