A-talk: Pahinta on yhteiskunnan harjoittama institutionaalinen syrjintä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 4

A-Talkissa tv1:ssä keskusteltiin kiivaasti homojen avioliitoista. Rintamalinjat ovat edelleen jyrkät. A-talkin kyselyn mukaan kansanedustajista yli puolet edelleen vastustaa homojen avioliitto-oikeutta, mutta kyselyyn vastasi alle puolet kansanedustajista. Tilanne on siis edelleen epäselvä.

Ohjleman lopussa sateenkaariperheen lapsi, nyt jo aikuinen sosdem-nuoriin kuuluva nainen, totesi, että pahinta on se, jos yhteiskunta syrjii. Ihmisiltä tulee sympatiaa, mutta yhteiskunnan harjoittama syrjintä jyrää kaiken alleen. Sen takia tarvitaan lakiuudistuksia.


Huomenna Pressiklubissa Paavo Väyrynen kertoo kantansa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Ohjelma on Areenassa

4 kommenttia

Jaahas...

Tämä itsensä täydellisesti julkisuudessa munanneiden Perssuomalaisten kansanedustajien lukumäärä sitten kasvaa vaan kasvamistaan.
(sukupuolineutraali avioliitto -> sisarusten välinen avioliitto. Huhhuh...)
  • 2 / 4
  • Onnellinen mies
  • 14.10.2011, 12.52
Mielenkiintoinen ohjelma, josta ansaitsemansa kiitoksen saavat kansanedustaja Jani Toivola ja Demarinuorten varapuheenjohtaja Sanna Marin. Heidän esiintymisensä ja kykynsä käsitella ohjelman aiheena olevaa asiaa selkeästi, avaran monipuolisesti ja vankan asiantuntevasti on katsojan kannalta myönteisen huomion arvoista nyt ja tulevaisuudessa. Esiintymisellään jokainen ohjelmaan osallistuja kertoi sanattomasti niin itsestään kuin myös edustamastaan taustayhteisöstä ja kyvyistä päivittää ihmis- ja elämänarvoja nykypäivään.
Sanna Marin oli minulle aikaisemmin tuntematon. Ilahduin suuresti hänen selkeästi esittämistään puheenvuoroista ja vankasta tiedosta, johon ne perustuivat. Se, että hän on kahden äitinä toimivan naisen perheessä kasvanut lapsi ja nyt todella upea, selkeä ja vieläpä kaunis nuori nainen on perusteltu syy iloon.
Jani Toivolan toki tiesin kansanedustajaksi, mutta en aikaisemmin ollut kiinnittänyt häneen erityistä huomiota. Hänen esiintymisen perusteella tiedän hänestä nyt enemmän ja kaikki se on upean myönteistä. Erityisesti minua ihastuttaa hänen selkeä esiintyminen ja kyky kiihkottomasti esittää vankkaa asiaa, joka perustuu tietoon musta tuntuu asenteellisten olettamusten sijaan.
Katsojana koin hyvänä myös sen, että seuratessani kahden muun keskustelijan kannanottoja ja mielipiteitä, ainakaan minulle, ei jäänyt epäselväksi miksi heidän edustamansa puolueet ovat jääneet oppositioon. Jos on kykyä ja tahtoa päivittää niin ihmis- kuin elämänarvojakin nykyaikaan, siitä saattaisi seurata uhon ja tuhon sijaan rakentavaa ja myönteistä kehitystä niin puolueille kuin sen edustajillekin.