UK: Hallitus aikoo työskennellä niin että tasa-arvoinen avioliitto toteutuisi 2015

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • Juhani Viherlahti

Englannin hallitus on lupautunut ensiaskeleena aloittamaan asiasta kiinnostuneiden tahojen kuulemisen 2012 maaliskuussa.

Englannin tasa-arvoministeri on todennut, että nykyiset avioliittolait ovat yksinkertaisesti epäreiluja. Homoaktivistit ovat vaatineet hallitusta aloittamaan työskentelyn tämän asian saattamiseksi laiksi viivytyksettä. Tavoitteena ei ole lakia, joka vastavuoroisesti sallisi heteropareille oikeuden rekisteröityyn parisuhteeseen. Homoaktivisti Peter Tatchell vaatii myös, että tuleva tasa-arvoinen avioliittolaki tulisi pitää sisällään myös oikeuden uskonnollisissa yhteisöissä tapahtuvaan samaa sukupuolta olevien parien vihkimiseen.

Myös Skotlannissa ollaan aloittamassa eri osapuolten kuuleminen samassa asiassa. Tuore tutkimus Skotlannissa antoi tulokseksi, että 60% vastaajista kannatti avioliitto-oikeutta samaa sukupuolta oleville pareille ja vastustajia oli vain 19%.

Skotlannin katollinen kirkko on ryhtynyt raivokkaasti vastustamaan avioliiton uutta määrittelyä laissa. Kirkon mukaan hallituksella ei ole mitään oikeutta määritellä avioliittoa. Vain kirkko saisi tehdä sellaisen määrittelyn. Katolisen kirkon johto on haukkunut hallituksen valheelliseksi ja ällistyttävän röyhkeäksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Jos Skotlanti säätää uuden avioliittolain ennen muuta Iso-Britanniaa, Skotlannissa avioituneet samaa sukupuolta olevat pariskunnat tulisivat noteeratuiksi aviossa olevina Englannissa, Walesissa ja Pohjois-Irlannissa, vaikka siellä ei olisikaan vielä voimassa olevaa tasa-arvoista avioliittolakia.

Lähteet: The Guardian, BBC ja UK GayNews

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!