USA: Avoimesti homot saavat muita vähemmän kutsuja työhaastatteluun

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 1

Amerikkalaisessa tutkimuksessa selvisi, että CV:ssään homoksi tunnistettava henkilö saa kutsun 40% epätodennäköisemmin kuin muut.

Harvard-yliopiston tutkija Andras Tilcsik lähetti kaksi todellisen tuntuista mutta keksittyä CV:tä 1 700 valkokaulustyöpaikkaan kuten johtamistehtäviin. Toisessa CV:ssä kerrottiin hakijan asiaankuuluvasta kokemuksesta yliopiston homoyhteisön varainhoitajana. Toisessa tätä tietoa ei annettu.

Tulokset osoittivat, että ne hakemukset, joiden CV:stä puuttui viittaus homouteen, oli 11,5% mahdollisuus tulla kutsutuksi työhaastatteluun. Ne hakemukset, joiden CV:ssä oli viittaus homoyhteissöön, oli vain 7,2 prosentin todennäköisyys saada haastattelukutsu. Heterohakijalla on tämän mukaan 40% paremmat mahdollisuudet saada kutsu.

Merkittävin ero oli etelän ja keskilännen osavaltioissa, Floridassa, Ohiossa ja Texasissa. Pienimmät erot löytyivät läntisistä ja koillisen osavaltioista, kuten Kalifornia, Nevada, Pennsylvania ja New York.

Tutkimus osoittaa merkittävää homoihin kohdistuvaa syrjintää työhönotossa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tutkimus julkaistiin American Journal of Sociology -lehdessä.

Uutisen lähde: Pink News UK.

Aiheesta aiemmin ranneliike.netissä

1 kommenttia

Ranneliike voisi kysyä tästä tutkimuksesta kommettia kansanedustaja Mika Niikolta (ps.), joka männä viikolla ehdotti, että homoudesta tulisi ilmoittaa työpaikoilla. Niikolta olisi mukava saada vähän kattavammin näkemyksiä irti vähemmistöistä; selviäisi ainakin, millaista väkeä Soinin vanavedessä ja äänillä pääsi Uudeltamaalta eduskuntaan.

Toki voi ajatella, että jos haluaa suvaitsevaisempaan työyhteisöön, jossa ei olisi niin suurta riskiä joutua napit vastakkain johdon kanssa, voisi asiasta esim. ansioluettelossa vinkata. Itse kuitenkin katson, että homous on työelämässä sivuseikka, sillä se ei määritä ihmisen kyvykkyyttä tehdä työtänsä millään lailla.