Kanadalainen oikeistolehti joutuu pyytämään anteeksi homokammoista vaali-ilmoitusta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto

Torontolainen oikeistolehti The National Post on joutunut yleisöreaktion jälkeen pyytämään anteeksi oikeisto-kristillisen ryhmän julkaisemaa suurta vaali-ilmoitusta.

Ontarion provinssissa äänestetään torstaina parlamenttivaaleissa ja kannatustaan viime viikkoina menettänyt konservatiivipuolue on turvautunut myös homofobiasidonnaiseen kampanjointiin. Ilmoituksessa hyökättiin Ontarion koulujen nykyistä homofobian vastaista opetusohjelmaa vastaan. Ilmoittaja oli ”Institute for Canadian values” (kanadalaisten arvojen instituutti). Mainoksessa otettiin uudelleen käyttöön viimevuotinen ”Stop Corrupting Children” –teema. Sen avulla oikeisto-kristityt saivat estettyä koulujen sukupuoliopetuksen kehittämisen.

National Post on selkeästi oikeistohenkinen lehti. Se on kuitenkin riippuvainen markkinoista, todellisessa kilpailutilanteessa kahden muun suurlehden kanssa eikä ole voinut luoda omia, muista lehdistä riippumattomia normejaan. Ilmoituksen nostattaman ärhäkän jälkeen National Post julkaisi anteeksipyynnön ja ilmoitti antavansa ilmoitustulot jollekin HLTB-hyväntekeväisyystoimijalle.

Anteeksipyynnössä National Post totesi, että vaikka "se ei kaihda julkaisemasta epäsuosittuja poliittisia mielipiteitä", ilmoitusten tulee olla sävyltään yleisesti hyväksyttyjä ja rakentavaa keskustelua tukevia. Anteeksipyyntö totesi, että nuoren tytön käyttäminen ilmoituksen kuvassa oli manipulatiivista. Sopimatonta oli myös se, että ilmoituksessa väitettiin kouluopetuksen korruptoivan lapsia.

National Postin anteeksipyynnöstä nousi uusi meteli, koska sen viimeisessä lauseessa arvosteltiin ilmoitusta siitä, että siinä oli poimittu esiin yksi ”seksuaalisuudestaan valintoja tehnyt ryhmä” , jonka valinnoista ilmoittaja on eri mieltä. Aktivistiryhmät huomasivat sanan ”valinta”. National Post poisti sanan pikimmiten ja muutti lauseen siten, että ilmoittajat olivat olleet eri mieltä seksuaalisuudesta, ei valinnoista siinä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ilmoitusta on jaettu käännöksenä myös maahanmuuttajille, ainakin punjabin kielellä, joka on yksi suurimmista Toronton maahanmuuttajakielistä. Kanadan konservatiivit ovat yrittäneet valjastaan maahanmuuttajien homofobiset asenteet konservatiivien politiikan asialle, mutta tässä ei ole onnistuttu kovin hyvin.

Ontario on Kanadan suurin provinssi. Vaalit ovat torstaina 6.10. Konservatiiveille veikattiin voittoa pitkin vuotta, mutta viime viikkoina heidän kannatuksensa on kääntynyt laskuun. Ontarion nykyinen hallitus on liberaalipuolueesta.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!