´Homopropagandan´ kielto voimaan Arkangelin alueella

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Arkangelin alueella tulee voimaan laki, jonka avulla voidaan rangaista tasa-arvoa vaativia homoja ja lesboja. Pride-paraatit joutuvat kieltolistalle. Arkangelin alaueella elää 1,2 miljoonaa ihmistä. Laki tehtiin "lasten moraalin ja terveyden suojelemiseksi".

Lakiesityksen toivat paikalliseen parlamenttiin Putinin puolueen "Yhtenäinen Venäjä" ja Kremliä lähellä olevan "Oikeudenmukainen Venäjä" -puolueen edustajat. Lobbaustyötä teki Ortodoksinen kirkko. Kirkon edustaja kertoi lehdistölle, että papit kyllä tietävät, miten tyhjä ja epätoivoinen on ihmisen sydän homokokemusten jälkeen. Nyt näitä henkisesti sairaita ihmisiä on kielletty järjestämästä paraatejaan ja protestimielenosoituksiaan.

Vastaavanlainen homopropagandakielto on ollut voimassa vuodesta 2006 lähtien parin sadan kilometrin päässä Moskovasta sijaitsevassa Rjasanissa. Siellä on jo annettu sakkorangaistuksia. Mm. kaksi miestä sai sakot, kun he 2009 kantoivat julisteita "Homoseksuaalisuus on normaalia" ja "Olen ylpeä homoudestani".


Urheilun homofobian vastaisia yhdistyksiä ei hyväksytä Venäjällä

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Homoaktivistit ovat yrittäneet perustaa neljä homofobian vastaista ryhmää, mutta Venäjän oikeusministeriö kieltäytyi äskettäin rekisteröimästä niitä. Ilman rekisteröintiä ei voi toimia. Ryhmillä oli niminä mm. "Urheilu ilman homofobiaa" ja "Harvey Milk -seura". Sisäministeriö väitti, ettei ole saanut tarvittavia asiakirjoja. Nikolai Aleksejev kertoi, että asiakirjat on jätetty jo toistamiseen. Tarvittaessa mennään Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen.

(queer.de)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!