Virolainen pappi Heino Nurk irtisanottiin tehtävästään Viron luterilaisen kirkon Teologisesta Instituutista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti

Aiemmin Viron luterilaisesta kirkosta papin tehtävästä erotettu Heino Nurk irtisanottiin opettajan tehtävästään Viron evankelisluterilaisen kirkon Teologisesta Instituutista. Syy on yksikertaisesti se, että Nurk on homo ja kaapista ulkona.

Hän on antanut pitkään kandidaatin ja maisterin tutkintoihin tähtäävillä kursseilla koulutusta papin tehtäviin ja myös antamaan pastoraalista tukea mielenterveysongelmaisille, vanhuksille ja kuolemaa lähestyville. Nyt koulutus peruttiin. Tilalle otetaan ensi vuonna kurssit, joiden sisältö on käytännössä entisenlainen. Tehtävään nimettiin kuitenkin toinen kouluttaja.

Pastori Nurk kertoo olevansa erittäin pahoillaan tästä uudesta ikävästä toimesta kirkon suunnalta häntä kohtaan. Hänen ammatillista osaamistaan ei ole kyseenalaistettu. Taustalla on kirkon fundamentalistien painostus instituuttia kohtaan. Myös kirkon johtajat osallistuivat tähän painostukseen.

Pastori Nurk on kouluttanut Theological Institutute of Estonian Evangelical Lutheran Church Viron luterilaisen kirkon Teologisessa Instituutissa vuodesta 2006 tähän asti. Hänet vihittiin papiksi Tallinnassa vuonna 1983. Viime vuonna hän "virallisti" homoutensa perustamalla Geikristlaste Kogu, homokristittyjen yhdistyksen.

************

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Historiallisista syistä luterilaisen kirkon asema on Virossa erilainen kuin Suomessa. Siellä kirkko toimii jäsenmaksuilla ja mahdollisilla avustuksilla. Nk. valtionkirkon asemaa sillä ei ole.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!