Berliinin vaalit: Piraattien suurmenestys

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Piraattien supermenestys johtaa heti kysymykseen siitä, mistä kannattajat ovat tulleet? Piraatit ilmeisesti puhuttelevat oikein mm. nykyistä laajaa prekariaattia, joka tekee vain satunnaistöitä. Mutta tuskin Vihreistä on suurta virtaa ulos, sillä Vihreät saivat absoluuttisesti historiansa parhaan tuloksen. Edellisistä vaaleista oli nousua 5%. Vihreiden pettymys oli se, että tulos ei ollut vieläkin parempi.

Piraattien suurmenestys on niin yllättävä, että vaalistudion keskusteluissa piraatteja käsitellään kuin jotain outoa ilmiötä. Piraattien edustaja korosti, että on saatava läpinäkyvyys demokratiaan. Netti saatava käyttöön täydessä laajuudessa. Kaikki poliittiset päätökset ja suuunnitelmat on nähtävä netissä. Piraattien kannattajatkin vaalivalvojaisissa ovat jokseenkin yllättyneitä suuresta voitosta.

Suomessa viime vaalien alla Piraatit kertoivat ystävällisyydestään homoväestöä kohtaan. Piraattien vaalimökillä oli julisteita, joiden pohjana olivat sateenkaaren värit.

Nyt on jo laskeskeltu, miten paljon eri puolueista äänestäjiä on siirtynyt piraatteihin. Vanhojen puolueiden asenne piraatteja kohtaan on ollut hyvin vähättelevä.
Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!