Suomessa toimiva eheytysguru: Homotunteet eivät katoa, mutta vähenevät

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 9


City-lehdessä tammikuussa 2011 kerrottiin, miten kaksi psykologian opiskelijaa hakeutui Jyväskylään eheyttämistapahtumaan. Artikkelissa kerrottiin, mitä tilaisuudessa tapahtui. Oli hartaushetki, eheytymisprosessiaan pohdiskelevan miehen parituntinen puhe seksuaalisuudesta ja sen suuntautumisesta, aslanilaisen seksuaalisuus-käsityksen esittelyä, rukoilua, kielilläpuhumista, hysteeristä itkua...

http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=42&thrdid=9297


Nyt asia on saanut jatkoa – eheyttämiskurssitoiminta on ilmeisesti vireää. Aamulehti kertoo, miten tamperelainen Riku lähti Jyväskylään kuuntelemaan paikallista eheyttäjää Andy Chambersiä. Chambers esiintyi Vapaakirkon nuorten illassa. Andy Chambers on 46-vuotias ja hän on lähtöisin Jamaikalta. Hän on naimisissa suomalaisen naisen kanssa. Andy on Suomen johtava eheyttäjä ja ex-homo.

Rikulla itsellään on vahva usko Jumalaan. Rippikoulussa rippipappi oli julistanut homouden synniksi, josta kuitenkin voi parantua. Papin velikin oli parantunut ja nyt naimisssa. Rikun silmät avautuivat terapeutin luona. Terapeutti ihmetteli, miksi homoseksuaalisuudelle pitäisi niin kovasti yrittää tehdä jotain. Riku tuli kaapista. Kotona lestadiolaisperhe pystyi viimein sulattamaan uutisen.

Aamulehden jutussa Riku kertoo, mitä näki ja kuuli Andy Chambersin illassa. Myöhemmin illalla Riku juttelee Andy Chanbersin kanssa ja tekee tälle tiukkoja kysymyksiä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Onko Andyn kiinnostus miehiin oikeasti loppunut kokonaan. Hänhän oli aikaisemmin itse gay. Huoneessa on hiirenhiljaista.
”– Ei. Viehätykseni muita miehiä kohtaan on vähentynyt, ja kiinnostus naisia kohtaan lisääntynyt, Chambers vastaa.
Miksi sitten piti antaa sellainen kuva, että homosta heteroksi muuttuminen on mahdollista?
– Jotkut saavat sen kuvan. Näkisin että homo ja hetero kuuluvat lineaariselle linjalle, jossa voi tapahtua liikettä.” (suora lainaus Aamulehden jutusta).

Aamulehden juttu eheyttämisestä

9 kommenttia

Aamulehti näkyy ottaneen kaikenlaisen sonnanlapioimisen seksuaalivähemmistöjen niskaan ihan sydämenasiakseen. Onko tietoa päätoimittajan taustoista?
  • 2 / 9
  • Onnellinen mies
  • 19.9.2011, 14.59
Tuosta homoseksuaalien "eheyttämisestä" tulee mieleen monenmoista kuten mm. kansansatu Hiiri kissalle räätälinä. Toinen on kertomus ukosta ja akasta, jotka väen väkisin koettivat kasvattaa kuusen taimesta koivun tainta. Ei onnistunut. Aika kului ja juttu kuopattiin. Kun elämässään kumartaa yhteen suuntaan, tulee oitis joku huomauttamaan kuinka väärässä olet. Kumarrat anteeksi pyydellen huomauttajalle ja eipä aikaakaan, kun jo olkapäällesi koputetaan ja huomautetaan syntisestä kurjuudestasi ja sanotaan kontalleen menon asiaa auttavan ja "eheyttävän". Ei auta. Ylös on noustava ja katsottava elämän- ja ihmisyyden arvoja tässä ajassa avoimin silmin. Joten elämän ohjaimet omiin käsiin, se auttaa. Nykymaailmassa on näistä asioista jo runsaasti asiallista ja vankkaa tietoa. Sen hankkimiseen ja omaksumiseen tarvitsee minimissään kohtuullista sisälukutaitoa ja hitusen verran ymmärrystä lukemansa oivaltamiseen ja sitten elontielle ja elämän parvekkeelle moikkaamaan muita elontiellä kulkijoita arvostaen, rakastaen ja kunnioittaen itseään ja ollen ainakin hitusen verran ylpeä omasta seksuaalisuudestaan ja seksuaalisesta suuntauksestaan oli se sitten sitä tai tätä. Sitä toivon jokaiselle miestä rakastavalle miehelle ja naista rakastavalle naiselle.