Kirkkohallitus ´tiukentaa´, mutta kolehtirahoitus syrjijille jatkuu

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 1

Evankelisluterilainen kirkko on Yleisradion saamien tietojen mukaan jatkamassa kiistanalaiseen homokampanjaan osallistuneiden järjestöjen tukemista kolehtivaroista. Järjestöjen on kuitenkin entistä tarkemmin määriteltävä, mihin tarkoitukseen ne aikovat kolehtirahat käyttää. Kirkkohallituksen täysistunto päättää vuoden 2012 kolehtikohteista tiistaina.

Suomen evankelisluterilaisen kirkon kolehtikohteet herättivät poikkeuksellista kiinnostusta keväällä, kun kävi ilmi, että kolehtirahoja saavia järjestöjä oli mukana homoseksuaalisuutta vastustavassa Älä alistu -kampanjassa. Kirkkohallitusta vaadittiin muunmuassa nettivetoomuksella vetämään taloudellinen tuki pois järjestöiltä, jotka suhtautuvat kielteisesti homoseksuaaleihin ja naispappeuteen.

Toukokuussa kirkkohallituksen täysistunto tiukensikin kolehdeista annettuja ohjeita. Kirkkohallituksen kansliapäällikön Jukka Keskitalon mukaan järjestöjen toimintaa arvioidaan kokonaisuutena eikä kolehdin myöntäminen ole "palkitsemisjärjestelmä".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Esimerkiksi homokampanjassa mukana olleet Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys ja Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys kelvannevat kirkon kolehtikohteiksi myös ensi vuonna. Niille on päätösluonnoksessa annettu kolehtipyhät.


1 kommenttia