Pastori Koivisto kertoi ´aviorikoksesta miespuolisen kanssa´

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 2

Nokia Mission erotettu johtaja Markku Koivisto puhui yleisölle sunnuntaina 11.9 seurakunnan Missioillassa Tampereella.

– Olen eksynyt evankeliumin tieltä. Tästä on seurannut paljon vääriä valintoja. Yksi karkeimmista on aviorikos miespuolisen kanssa, Koivisto totesi Aamulehden mukaan.

Vapauttaessaan pastori Koiviston tehtävistään Nokia Missio käytti ilmaistua seksuaalisten rajojen rikkominen. Koiviston ei ole väitetty tehneen mitään rikosoikeudellisesti epäilyttävää, vaan kyse on on ollut uskonnollisen yhteisön asettamista omista rajoista.

– Olen eksynyt evankeliumin tieltä. Tästä on seurannut paljon vääriä valintoja. Yksi karkeimmista on aviorikos miespuolisen kanssa, Koivisto totesi. Pastori myönsi olleensa itsekäs ja omavaltainen. Hän sanoi luottaneeneensa Jumalan sijaan omaan älyynsä ja nostaneensa itseään ylöspäin.

Nokia Mission papit ympäröivät Koiviston ja rukoilivat hänen puolestaan. Koivisto oli omiensa keskellä pää painuksissa. Lavalta lähtiessään hän AL:n mukaan nosti peukalonsa pystyyn. Nykyinen johtaja Timo Aro-Heinilä julisti Koiviston synnit anteeksiannetuiksi. Koiviston puolesta myös rukoiltiin tilaisuudessa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Nokia Missio sai alkunsa 1990-luvun alussa, kun Nokian seurakunnassa alettiin pitää karismaattisia iltatilaisuuksia. Tilaisuuksien johtajana toimi tuolloin kirkkoherrana toiminut Koivisto. Liike järjestäytyi kirkkokunnaksi vuonna 2008.

Koivisto on julistustoiminnassaan saarnannut kielteisesti homoseksuaalisuudesta. Tämä on tehnyt tapahtuneen "rikoksen" julkisuuden kannalta vaikeaksi.

Tilaisuus järjestettiin Tampere Areenalla. Koivisto oli paikalla noin neljännestunnin eikä antanut medialle haastatteluja.


Uutinen Aamulehdessä
Uutinen Iltalehdessä

2 kommenttia

Ilmeisesti ei sanaakaan niiden puolesta, jotka ovat kenties saaneet mielipahaa taikka vahingoittuneet Koiviston toiminnan seurauksena. Hän sai sitävastoin synnit anteeksi.

Lehtien uutisissa kerrotun perusteella tuo oli minun mielestäni vain vastenmielinen teatteriesitys.