Tutkimus Münchenistä: Teini-ikäisillä HLBTI-nuorilla monia ongelmia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006


Münchenissä julkaistiin tänään tutkimus HLBTI-koululaisten tilanteesta. Kysely tehtiin n. 800 lasten- ja nuorisotyössä toimivalle työntekijälle.

Nuoria on Münchenin alueella n. 195 000, ja heistä 5-10% tuntee itsensä homoiksi. lesboiksi tai transgendereiksi. He kohtaavat koko ajan vaikeita tilanteita. Tutkimukseen vastanneet ammattilaiset arvioivat,. että 90% näistä nuorista joutuu ylimääräisen paineen alle syrjinnän ja poissulkemisen vuoksi. Lisäksi he joutuvat salaamaan osan persoonallisuudestaan pelätessään ystävien menettämistä. Monilla on homovihamielisiä kokemuksia.

88% nuorten piirissä työskentelevistä ammattilaisista pitää nuoren coming-outia eli homoudesta kertomista hyvin kyseenalaisena. Erityisesti koulussa se voi aiheuttaa suuria ongelmia. Samanikäisten vertaisryhmät ovat nuorille erityisen tärkeitä. Monet muiden nuorten tietoon tulleet homo- ja lesbonuoret joutuvat suuriin vaikeuksiin.


90% ammattilaisista on sitä mieltä, että kouluissa on hyvin epäystävällinen ilmapiiri homo- ja lesbonuoria kohtaan. Koulujen sosiaalityöntekijöistä jopa 97% on tätä mieltä. Mutta myös muualla nuorten tapaamispaikoissa homofobia on hyvin yleistä. Ammattilaiset arvioivat, että vain 20% nuorista selviää ilman ongelmia kerrottuaan asiasta kotona.

Lapsi- ja nuorisotyössä tunnetaan näitä asioita aivan liian vähän. Ei esim. tiedetä, miten puututaan homofobisiin häirintätilanteisiin. Münchenissä on yritetty tehdä kouluissa ja muissa nuorison paikoissa valistustyötä, mutta asiaan on paneuduttava vielä enemmän. Homovihamielisyyttä vastaan pitäisi taistella kaikin keinoin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tutkimuksen yhteenveto on tässä saksankielisenä

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!