Tukholman Pridella on likviditeettiongelmia

  • Uutinen
  • Pride
  • vaeltaja2006
  • 2

Tänään Tukholman Pride on ilmoittanut velkojilleen, että maksujen maksaminen keskeytetään. Lakiasiaintoimisto alkaa neuvotella velkojien kanssa.. Pari vuotta sitten talous meni myös pari miljoonaa miinukselle, mutta viime vuonna tuli miljoona kruunua voittoa. Nyt taas rahat ovat lopussa. Myöhemmin tutkitaan, onko toimivaltaa ylitetty, kun budjettia on ylitetty.

Aikaisempina vuosina pride-puisto on ollut maksullinen. Tänä vuonna saatiin Kungsträdgårgen käyttöön, mutta se merkitsi, että pääsymaksuja ei voinut ottaa. Uskottiin sponsoroijiin, ravintoloihin ja näytteilleasettajiin. Mutta rahaa ei tullut riittävästi.

Jotkut ovat mielipidekirjoituksissa kritisoineet vapaata sisäänpääsyä pride-puistoon. Kävijöitä oli 300 000, mutta suuri osa siitä oli töllistelijöitä. Esim. japanilaiset turistiryhmät kävivät tiuhaan ihmettelemässä ruotsalaista homopuistoa. Jotkut homot ja lesbot ovat pitäneet ikävänä sitä, että heistä on tullut näyttelyesineitä. Sitä paitsi juhlien tunnelma muuttuu, kun siellä on paljon "asiaan vihkiytymätöntä" väkeä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Ensimmäisenä heräävät epäilyt taloudellisista väärinkäytöksistä. Valitettavasti myös surullisen kuuluisaa Suomessakin, viimeksi HeSetan tapauksessa. Tukholmassa muutama vuosi sitten homo-ravintola Tip-Top jätti jälkeensä miljoonien kruunujen vuokrasaatavat.
  • 2 / 2
  • Järkkis
  • 7.9.2011, 22.35
Ihmisille tulee yleensä yllätyksenä se, miten paljon ilmaisen yleisötapahtuman juoksevat kulut ovat.

Vartiointi (pelkän alueen), turvallisuus (ihmiset), sanitettitilat, jätehuolto, hätäreitit ja -suunnitelmat ovat kaikki lain määräämiä.

Jos on palveluja, esim ruokaa ja juomaa, tulee sähkö- ja vesikuluja, ja lisää saniteettitila- ja jätehuoltovaatimuksia.

Jos on lisäksi anniskelua, tulee taas lisää saniteettitila-, jätehuolto- ja turvallisuusvaatimuksia.

Ja sitten tietysti esiintyjät, joiden keikkapalkkion lisäksi tekniikka, sähköt, roudaus, turvallisuus, lavarakenteet, valot, henkilökunta, catering, jne...