Malmö: Poliisi ilmiantoi toisen poliisin viharikoksesta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 1

31.10.2011


Homoja halventavista lauseista ei tule rangaistusta

Skånen poliisi on selvittänyt tapahtumasarjaa, ja toteaa. että ei ole tarkasti selvillä, mitä on sanottu. Sen vuoksi ei myöskään voida ryhtyä rangaistustoimenpiteisiin. Kuitenkin puhe on ollut sen verran sopimatonta, että ko. poliisimies joutuu esimiehensä ”vakavaan” puhutteluun. Skånen poliisin pääjuristi sanoi, että poliisi on työpaikka, jossa ei kommentoida kolleegojen seksuaalista suuntautumista. ”Vakava” puhuttelu yleensä rajoittaa etenemismahdollisuuksia, mutta nyt ko. poliisi on pian lähdössä eläkkeelle.

(SvD)


4.9.2011


Jeanette Larsson on toiminut 20 vuotta poliisina, ja nyt hän toimii kouluttajana viharikosasioissa. Hän on ehtinyt kouluttaa neljänneksen oman talon väestä, ja hän kiertelee muuallakin maassa kouluttajana. Heinäkuun alkupuolella hän työpaikan ruokalassa vahingossa kuuli, kuinka vanhempi mieskolleega kertoi Jeanettesta loukkaavasti nuorelle naispuoliselle poliisikokelaalle. Vanhempi poliisimies kertoi, ettei hän pidä sellaisesta, raamatussakin se sanotaan. Kyse on syöpäkasvaimesta yhteiskunnassa.

Jeanette kertoo, miten hänet täytti hyytävä tunne. Hän tunsi itsensä nöyryytetyksi ja sai kahden viikon sairasloman. Hän päätti kuitenkin, ettei peräänny. Skånen poliisilaitoksilla on 15 poliisia, jotka kuuluvat maanlaajuiseen homopoliisien yhdistykseen. Kaikki ovat naisia. Jeanette ymmärtää nyt, että miehiä ei saada mukaan.

Tapahtumasta tehtiin viharikosilmitus, mutta syyttäjä lopetti tapauksen selvittelyn. Nyt asiaa tutkii poliisin oma valtakunnallinen selvitysryhmä. Jeanette Larssonin mielestä poliisin johdon on otettava asia vakavasti ja myös Skåneen on saatava poliisin viharikosryhmä Tukholman esikuvan mukaan.

Vanhempi poliisimies toimii edelleen tehtävissään. Hän on poliisin vastaanottotiloissa, ja siten näkyy ulospäin ja edustaa poliisikuntaa. Hänelle joutuvat ilmoittautumaan erilaiset rikosten uhrit.

(QX ja tv:n Sydnytt)


Jeanette Larssonin tv-haastattelu
Läänin poliisipäällikkö tv-haastattelussa viime torstaina

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • Hannu, Tre
  • 4.9.2011, 18.22
Miespoliisi sanoi:

"Kyse on syöpäkasvaimesta yhteiskunnassa." -Näin se kyllä on. Uskonto on se syöpä, joka vaivaa monia.

Skoonen päälehti Sydsvenska Dagbladet on myös kertonut tapauksesta. Tässä eräs artikkeleista:

http://www.sydsvenskan.se/sverige/article1537343/Misstankt-hatbrott-i-polisens-fikarum.html
--
Asia kiinnosti myös siksi, että olen viettänyt - kun näin jälkikäteen arvioin - elämäni onnellisimmat vuodet Malmössä.