´Painontarkkailukuvat´ paljastivat amerikkalaisen republikaanipoliitikon kaappitapaukseksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 3

Puerto Ricon senaatin republikaani senaattori Robert Arango otti itsestään alastonkuvia ja postasi ne homojen deittipalveluun. Seurauksena paljastuminen ja ero senaatista.

Senaattori Roberto Arango otti itsestään kännykällä alastonkuvia ja lähetti ne Grindr-nimiseen homojen ja bi-miesten deittipalveluun. Hänet tunnistettiin noiden kuvien perusteella Puerto Ricon itsehallintoalueen senaatin jäseneksi.

Alkuun Arango kuittasi väitteet hölynpölynä, mutta totesi myöhemmin: "En muista ottaneeni noita valokuvia, mutta se ei tarkoita sitä etten olisi niitä ottanut". Hän väitti ottavansa painontarkkailun tarkoituksessa itsestään säännöllisesti alastonkuvia nähdäkseen ruokavalion vaikutukset. Jotakin palveluun lähetetyistä kuvista voidaan pitää huomattavan rohkeana, eikä mitä ilmeisemmin auta painontarkkailussa mitenkään.

Arango on tullut tunnetuksi siitä, että hän vastustaa voimakkaasti kaikkia homojen oikeuksien parantamiseen tähtääviä laki- tai muita toimia. Hän äänesti päätöslauselman puolesta, joka estää Puerto Ricossa kaikki yritykset sallia homoavioliitot itsehallintoalueella.

Roberto Arango on pitänyt yllä julkisuuskuvaa avioliitosta eronneena heteromiehenä, joka on tyttären yksinhuoltajaisä. Alastonkuvien lähettäminen deittipalveluun antaa viitteen Arangon seksuaalisen identiteetin toisenlaisestakin puolesta. Sinällään Arango ei ole tehnyt mitään laitonta ketään vastaan. Alastonkuvaepisodi teki hänestä lainsäätäjänä kuitenkin epäuskottavan konservatiivisen homovastaisuutensa ja äänestyskäyttäytymisensä vuoksi. Hän erosi senaatin jäsenyydestä viime maanantaina.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

************

Puerto Rico on Karibianmerellä sijaitseva saari, joka on osa Yhdysvaltoihin kuuluvaa itsehallintoaluetta. Puerto Ricossa asuu noin 4 miljoonaa ihmistä.

3 kommenttia

Koko juttu olisi mennyt vähin äänin, jos senaattori ei olisi vetänyt täysin päinvastaista roolia älämölön saatelemana. Tarinan opetus: tekopyhyyteen kannatta turvautua vain jos on ihan varma, että ei tule kompastumaan siihen itse.
  • 2 / 3
  • Ihmisapina
  • 4.9.2011, 18.54
Republikaanipoliitikot eivät taida olla terävimmästä päästä.