Homokylä Malagan lähelle?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3

Espanjan eteläisessä Andalusiassa on jo totuttu siihen, että tietyille turistiryhmille on saatava omia alueita. Nyt on noussut otsikoihin 1200 asukkaan Moclinejon kylä lähellä Malagaa. Konservatiivien pormestari haluaa siitä maailman ensimmäisen homokylän. Se tieto kirjoitettaisiin myös kaupungin nimikilpeen.

Idean taustalla on mediayrittäjä ja festivaalimanageri Javier Checa. Hän on järjestämässä Torremolinokseen lokakuussa "Expogayta". Javier Checa puhuu oikeasta homokylästä, jossa homot tuntisivat itsensä täysin vapaiksi. Siellä voisi hengittää kuin Manchesterin keskustan kortteleissa. Ei enää piilottelua.

Homoaktivistit rypistelevät otsiaan.Tässä on varmaan kysymys vain kiinteistökeinottelusta. Salvador Rubio HLBT-järjestö Rubicasta miettii: "Ei vapaus synny ghettoutumalla".

Kylään tulisi 600 asuntoa.Ne maalattaisiin vaaleanpunaisiksi. Kiinteistöväkeä on jo valmiiksi valittuna. Asukkaita saataisiin ulkomailta. Haavekuvat pormestarin mielessä ovat monenlaiset. Oliivimetsiä, mantelipuita, cruising-puisto anonyymiin kohtaamiseen, katujen ja aukioiden nimet homohistorian nykyisten ja entisten merkkihenkilöiden mukaan. Kappeli on omistettu homojen suojeluspyhimykselle Sebastianille. Pappia ei ole vielä etsitty. Löytyisiköhän?

Pormestari ajattelee, että kunnan kassaan tulisi mukavasti rahaa. Nyt kunta kuuluu Espanjan kurjalistoon: 100 työtöntä.Tarvittaisiin rakennustoimintaa ja turisteja. Ensimmäiset reaktiot lehtijuttuihin ovat olleet positiivisia. Jotkut eivät tykkää pinkinvärisistä taloista. Konservatiivisen puolueen tiedottaja on vaitonainen: "Seudun vetovoimaisuus ei riipu asukkaiden seksuaalisesta suuntautumisesta".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

(SZ)


Iloista menoa homokylässä, kun Malagasta saapuisi turistibussi katsomaan oikeita homoja. Tanssitaitoisia varmaan löytyisi omasta joukosta

3 kommenttia

Herää kysymys, onko esimerkiksi Fuengirolan suomalaishomoilla ollut jonkinlaisia vaikeuksia siellä tai lähiseuduilla. Kokemukseni siitä seudusta rajautuu työmatkoihin toimittajana kauan sitten, joten en tunne tilannetta.
Soitin kaverilleni, joka on asunut kymmenisen vuotta Fuengirolassa. Homoilla ei hänen kertomanaan ole ollut sillä paikkakunnalla vaikeuksia. Itseasiassa monet siellä asuvat suomalaiset homot ovat menestyneet liike-elämän puolella jopa mainiosti, palvellen etelän auringossa erityisesti suomalaisia eläkeläisiä.

Kaverini totesi, että aikanaan TV2:n Suuren Homoillan jälkeen kaikki paikalliset suomenkieliset aviisit kirjoittivat toimituksellisessa aineistossaan joko täysin neutraalisti taikka jopa myönteisesti Homoillasta. Vain muutamassa myöhemmässä lukijakommentissa oli toisenlainen sävy.