Ranskan ensimmäinen homoavioliitto - hallitus raivoissaan.

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Ranskan ensimmäisen homoavioliiton virallistanut pormestari saattaa joutua sakotetuksi ja tilapäisesti erotetuksi. Noel Mamere vihki kaksi miestä avioliittoon lounaisessa Ranskassa, Beglesin kaupungissa lähellä Bordeauxia. Hääseremoniaa seurasivat mellakkapoliisi ja suunnilleen 500 mielenosoittajan joukko, joista osa oli puolesta ja osa vastaan liittoa.

Bertrand Charpentier (31) ja Stephane Chapin (34) saivat toisensa pääministeri Jean-Pierre Raffarinin vastustuksesta huolimatta. Maan sisäministeri Dominique de Villepin kertoi aloittavansa kurinpalautuksen. Pääministerin toimisto ja oikeusministeriö ilmoittavat, että lakia rikkonut pormestari voidaan erottaa kuukaudeksi. Homoavioliittoon vihkiminen voidaan tulkita myös väestökirjanpidon ylläpitovelvoitteen rikkomiseksi. Siitä voidaan määrätä 1 500 euron sakko.

Ranskassa homoparit voivat rekisteröidä suhteensa siviililiitoksi. Pacs-niminen liitto antaa oikeusia avoliittoa enemmän, mutta ei täysiä vero- tai perintöoikeuksia tai oikeutta adoptioon.

- bbc

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!