Ruanda on poistamassa homoseksuaalisuuden rangaistavuuden

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Ruanda allekirjoitti äskettäin kaksi Yhdistyneiden kansakuntien julkilausumaa, joissa tuomitaan homofobia ja transfobia. Viime vuonna maa myös kumosi homofobisia lakejaan. Sateenkaariväestön aktivistit uskovat, että ”muistot maan syrjintään liittyvästä historiasta” saavat sen lopettamaan homofobian.

Viime vuonna Ruanda hämmästytti Afrikkaa kumoamalla lait, jotka tekivät homoseksuaalisuudesta rikollista. Tämä tie homofobiaa vastaan toistui, tosin hyvin hienovaraisesti ja hitaasti, tänä vuonna, kun Ruanda tuki kahta Maailman terveysjärjestön WHO homofobian ja transfobian vastaista julkilausumaa. Afrikan maista vain kuusi allekirjoitti julkilausuman.

”Aloite Ruandan terveysolojen parantamiseksi”-järjestön johtaja Aflodis Kagaba on tuonut julki, miten maan seksuaaliseen suuntautumiseen perustuvan syrjinnän vastustaminen on rohkaissut sateenkaariliikettä. Kagaba uskoo näiden askeleiden homoseksuaalisuuden rikollisuuden poistamiseksi johtuvan siitä, että ”Ruandalla on voimakas historiallinen muisto siitä, mitä syrjintä voi aiheuttaa missä tahansa kansanosassa. Minulle reaktio on ollut tavattoman myönteinen toisin kuin on laita Afrikan muiden maiden”.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Aktivistin mukaan ”hallitus on ilmeisesti oppinut historiastaan sen, että kaikenlaisella syrjinnällä mitä tahansa kansaosaa kohtaan on kielteiset seuraukset, ja sen vuoksi uskon sen jatkavan viitoittamallaan tiellä”.

Universo Gay (Espanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!