Belgradin Pride 2011: Vastustajat uhkaavat polttaa Belgradin

  • Uutinen
  • Pride
  • vaeltaja2006
  • 2

Eilen Belgradissa pidettiin lehdistötilaisuus pride-suunnitelmista.Lehdistökeskuksen ympärillä oli vankka poliisiketju. Lehdistötilaisuudessa kerrottiin, että pride-kulkue on lokakuun 2. päivänä, mutta tarkempia tietoja ei kerrota turvallisuussyistä.

Serbian sisäministeri kertoi, että päivämäärää ei ole vielä lopullisesti päätetty. Aikaisemmin sisäministeri on kertonut, että hän ei aio lähettää tuhansia poliiseja äärikansallisten mellakoitsijoiden maalitauluiksi. Viime vuonna kymmenet poliisit loukkaantuivat. Vain siinä tapauksessa poliisit lähetetään matkaan, että prideparaatin järjestämisestä saadaan laaja poliittinen yksimielisyys. Sellaista yksimielisyyttä ei kuitenkaan ole näköpiirissä.

Belgradin ylipormestari on jo kiirehtinyt varoittelemaan. Hän vastustaa kaikkea sellaista mielenosoittamista, joka uhkaa Belgradin turvallisuutta. Yhteiskunnassa on tärkeämpiäkin asioita kuin pride. Pormestari vastusti jo viime vuonna prideä. Hän kritisoi sitä, että tulevalle EU:n jäsenmaalle asetetaan sellaisia pakotteita, joita ei ole entisilläkään jäsenmailla. Hän tarkoitti tällä, että EU vaatii priden sallimista ja järjestämistä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Ranneliikkeessä kerrottiin viime syksynä Belgradin tapahtumista. Mellakointi oli kovaa

2 kommenttia