Indianan osavaltion edustajainhuoneen republikaani Phil Hinkle on tullut julki tauon jälkeen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti

Edustaja Phil Hinkle jäi kaksi viikkoa sitten kiinni tilanteesta, jossa hän oli tapaamassa maksullista nuorta miestä hotellissa. Nyt Hinkle ilmoittaa ettei hän ole homo, eivätkä asiat ole niin kuin julkisuudessa on väitetty.

Ranneliike.netin aiemmassa uutisessa kerrottiin edustaja Phil Hinklen tilanneen itselleen maksullisen miehen tapaamiseen hotellissa. Tapahtuma meni pahasti vikaan ja siitä tuli julkinen. Kahden viikon ajan Hinkle vaikeni julkisuudessa täysin. Nyt hän on antanut haastattelun samaiselle lehdelle, joka alkujaan uutisoi tapahtuneesta.

Tänään julkaistussa uutisessa kerrotaan Hinklen tarjonneen nuorelle miehelle 80 dollaria "hyvästä yhteisestä ajasta". Hinkle väittää, ettei hän ole homo, eikä hän osaa selittää miksi hän menetteli kuten menetteli kaksi viikkoa sitten. Hän korostaa sitä, ettei mitään laitonta nuoren miehen ja hänen välillään tapahtunut. Hinkle toteaa joutuneensa itse oikeastaan rikoksen uhriksi, mutta ei aio tehdä siitä poliisille ilmoitusta. Osapuolten kertomukset illan tapahtumista hotellissa poikkeavat toisistaan merkittävästi. Hinkle väittää nuoren miehen ja tämän siskon valehtelevan. He taas väittävät Hinkleä valehtelijaksi. Hinkle kieltää tapahtumasta kaiken muun paitsi ne kohdat tapahtumasta, jotka on jo tähän mennessä todennettu. Nuoren miehen hän oli mielestään kutsunut hotelliin rupatellakseen tämän kanssa, puhuakseen baseballista ja katsellakseen hienoa näkymää korkealta hotellin ikkunasta nuoren miehen rinnalla. Kun toimittaja kysyi mahdollisista aikaisemmista vastaavista tapaamista [maksullisten miesten kanssa], Hinkle torjui kysymyksen oitis: "Siihen me emme mene."

Hinkle on tullut tunnetuksi homojen oikeuksien vastustajana. Haastattelussa hän toistuvasti moitti nk. tuomitsevia Raamatun lehteilijöitä, mutta käytti puheessaan silti itse raamatunlauseita. Hän kiinnitti huomiota siihen, että homojen oikeuksia ajavat järjestöt ovat julmasti kritisoineet hänen aikasempaa äänestyskäyttäytymistään [lainsäätäjänä] äskettäisten tapahtumien valossa. Huolimatta kielteisestä asennoitumisestaan homojen oikeuksien suhteen hän ei mielestään koskaan ole ollut "Raamatun lehteilijä" eikä hän ole koskaan esittänyt moralisoivia kannanottoja.

Edustajainhuoneen republikaani puheenjohtaja kehotti Hinkleä eroamaan osavaltion edustajainhuoneen paikaltaan. Siitä hän kuitenkin kieltäytyy, koska ei ole tehnyt mielestään mitään väärää taikka laitonta. Puheenjohtaja on kuitenkin jo erottanut hänet muutamista komiteoista.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Hinkle kertoi lehden toimittajalle aloittaneensa terapian, koska hän ei ymmärrä mitä hänen päässään tapahtui. Menneet kaksi viikkoa ovat olleet hänen elämänsä vaikeimmat. Haastattelijalle hän kertoi alkaneensa kiroilla yhä useammin. Kun hän käytti keskustelussa jotakin voimasanaa, hän napsautti ranteensa ympärillä ollutta kumilenkkiä*. Se todennäköisesti aiheutti lievän kivun tunteen.

*) Kipua aiheuttava kumilenkin napsauttelu kuuluu käsitykseni mukaan kauan sitten ammattipiireissä hylätyn aversioterapian eli poisehdollistamisen menettelyihin. Uskotaan kivun tunteen toimivan psykologisena esteenä ei-halutulle toiminnolle. Uutisessa kerrottu ei-toivottu toiminto oli kiroilu.

IndyStarin tuore uutisjuttu
Ranneliike.netin aiempi uutinen: Taas homovastainen republikaani amerikkalaispoliitikko paljastui kaappihomoksi

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!