Homovihasta voi kasvaa ulos

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 1

Musta NBA-pelaaja Tim Hardaway julkisti vuonna 2007 avoimen homovihansa. Hänen mielestään homoja ei pitäisi edes olla olemassa. Tänään hän työskentelee Teksasissa homojen oikeuksien puolesta.

Radio-ohjelmassa vuonna 2007 hän totesi: "Vihaan homoja ja annan sen myös kuulua". Tapahtumaa edelsi englantilaisen NBA-tähti John Amaechen kaapista ulos tulo. Tim Hardaway tuohtui paljastuksesta niin perinpohjaisesti, että päätti mennä kertomaan tuntemuksensa ulos julkisesti.

Varsin pian Tim Hardaway joutui katumaan julkisia vihapuheitaan ja koetti vetää niitä takaisin. Hän aiheutti puheilaan valtavan huomion. Tilanne pakotti hänet miettimään asiaa perinpohjin. Hän hankkiutui asiantuntijan pakeille, joka auttoi häntä purkamaan tilannetta ja omia tunteitaan. Hardaway tajusi sateenkaari-ihmisten olevan osa yhteiskuntaa kaikkialla maailmassa. Hän joutui pohtimaan homojen taistelua tasa-arvosta ja miettimään samalla Amerikan mustien aiempaa taistelua kansalaisoikeuksistaan.

Outsports-lehti (homojen urheiluverkkosivusto) osoitti jutussaan suosiotaan Hardawayn nykyiselle toiminnalle, jossa hän asettuu vastustamaan kiihkoilua ja syrjintää.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

OUTSPORT-lehden juttu Tim Hardawaysta

1 kommenttia

Ehkä toisten maailmassa käy maanjäristys, kun shokkina huomaa ettei ihan kaikki maailmassa ole oman käsityksen mukaista. Siitä voi jatkaa joko fiksusti tai hölmösti. Fiksu päivittää maailmankuvaansa, hölmö teippaa silmänsä kiinni ja tunkee sormet korviinsa.