Teekutsuliikkeen suosikin Christine O´Donnellin käveleminen ulos CNN:n haastattelusta on tuomittu

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 5

CNN haastatteli Christine O'Donnellia hänen kirjastaan, jossa puhutaan torjuvasti homojen oikeuksista. Kun haastattelija tiukkasi O'Donnellilta tarkennuksia asiaan, haastateltava käveli pois. Tiukkasävyistä kritiikkiä on tullut käytöksestä.

Christine O'Donnell on puolustellut käyttäytymistään esimerkiksi väittämällä haastattelijan esittäneen hänelle seksistisiä kysymyksiä. Hän syytti haastattelijaa seksuaalisesta ahdistelusta. Kysymykset, joita CNN:n haastatelija Piers Morgan esitti, olivat niitä joista O'Donell on puhunut sekä kirjassaan, että julkisesti.

Konservatiivista mediaa seuraavan järjestön Media Research Center puheenjohtaja Brent Bozell ampuu kritiikissään täyslaidallisen O'Donellin käyttäytymistä kohtaan: "O'Donnellin käytös oli anteeksiantamatonta ja suorastaan eriskummallista. Bozellin mielestä O'Donellilla ei ollut mitään oikeutta kieltäytyä vastaamasta noihin kysymyksiin. Täysin sopimattomana pidetään sitä, että haastateltava kyseenalaistaa haastattelijan kysymyksiä ja jopa syyttää tätä kielteisistä asenteista. Bozell: "Typerä on liian kiltti [ilmaisu]. Hän on pelle."

Bozell arvioi kommentissaan O'Donnellin käytöksen olevan huonoa mainosta Teekutsuliikkeelle ja olevansa todellisuudessa tyytyväinen, että O'Donnell käyttäytyi niin kuin käyttäytyi haastattelussaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

(CNN on pistänyt varmuuden vuoksi Bozellin kommentin perään huomautuksen, että mielipiteet ovat pelkästään hänen, eikä CNN:n)

USA: Ovatko republikaanit pistämässä sordiinoa homoteemalle?
Bozell haukkuu kommentissaan ODonnellin

5 kommenttia

Muistelu vuodelta 1970
Tuona keväänä Neste toi uudella supertakkeri Tiiskerillä ensimmäisen öljylastin Sköldvikin satamaan. Neste halusi juhlistaa tapahtumaa tiedotustilaisuudella. Itsevaltias vuorineuvos Uolevi Raade (1912-1998) joutui tuossa tilaisuudessa napit vastakkain luonnonsuojelijoiden kanssa. Muistelen mm. vihreiden Paavo Nikulan esittäneen niin tiukkoja kysymyksiä Raadelle, että vuorineuvokselta paloi pinna. Raade väänsi yhden kerran YLEn mikrofonin sivuun, sekä käveli kahdesti ulos tiedotustilaisuudesta. Ilmeisesti yhtiön tiedottajat saivat Raaden palaamaan takaisin tilaisuuteen.

Tapahtuma oli ennenkuulumaton. Kekkoslandiassa median tuollaista käytöstä pidettiin siihen aikaan sopimattomana, että mahtimies joutuu noin tiukasti vastaamaan medialle. Raaden poistumista pidettiin loukkauksena mediaa ja ylimielisyytenä suomalaista yleisöä kohtaan. Tiedotustilaisuudessa esitetyt asiat ja kysymykset ovat ajankohtaisia jopa tänä päivänä.

Oma arvioni on, että Paavo Nikulan poliittinen ura sai tuosta tapahtumasta huomattavaa nostetta. Hän päätyi lopulta yhteen valtakunnan korkeimmista tehtävistä, oikeuskansleriksi. Siitä tehtävästä hän joutui eroamaan saatuaan aivoverenvuoden vuonna 2007.

Ylen Elävä arkisto: Supertankkeri Tiiskeri Sköldvikissä (22:37)
http://yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=1&ag=84&t=122&a=1167