Lisa Miller -tapaus

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006


Lisa ja Janet elivät rekisteröidyssä parisuhteessa ja he halusivat lapsen. Lisa tuli keinohedelmöityksellä raskaaksi vuonna 2002. Molemmat äidit kasvattivat yhdessä lasta. Vuotta myöhemmin parisuhde kariutui. Tehtiin sopimus, että lapsi Isabella jää Lisan hoitoon, mutta Janetilla on tapaamisoikeus.

Lisa Miller muutti vuoden ikäisen tyttärensä kanssa Virginiaan ja liittyi evankelikaaliseen ryhmään. Hän ilmoitti luopuneensa lesboelämästään eikä enää halunnut pitää yhteyttä ex-naisystäväänsä. Koska Lisa Miller ei enää hyväksynyt tapaamisoikeutta, päätti oikeusistuin siirtää huoltajuuden Janetille. Tietyn ajan kuluessa lapsi piti siirtää toiselle äidille. Vaihdon piti tapahtua 1.1..2010. Silloin kuitenkin Lisa ja tytär olivat kadonneet. Myöhemmin selvisi, että äiti ja tytär olivat jossain Väli-Amerikassa. Ainakin ajoittain he asuivat erään hyvinvoivan miehen luona. Tämän miehen tytär toimii samassa järjestössä, joka tuki Lisaa tämän oikeusprosessin aiknana. Tämä järjestö on tv-saarnaaja Jerry Falwellin (edesmennyt) perustama Liberty University ja siihen liittyvä oikeusapujärjestö Liberty Counsel.

Lisa Millerin ja tyttären katoamisen jälkeen Liberty Counsel monesti väitti, että he eivät tiedä Lisa Millerin olinpaikkaa. Lisa Millerin asianajaja Rena Lindevaldsen yritti moneen otteeseen luopua tämän asian ajamisesta, mutta oikeus ei siihen suostunut. Nyt Rena Lindevaldsen on kirjoittanut kirjan tästä tapahtumasarjasta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Rena M. Lindevaldson, Only One Mommy. The Lisa Miller Story. A Woman's Battle for Her Life, Her Daughter, and Her Freedom. USA: New Revolution Publishers, 2011.


Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!