USA: Ovatko republikaanit pistämässä sordiinoa homoteemalle?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti

Erikoinen muutos on tapahtunut lyhyessä ajassa republikaanien suhtautumisessa homoteemaan. Muutamat seikat saattavat viitata siihen, että homokysymys halutaan taka-alalle presidenttivaalikampanjassa.

Christine O’Donnell on amerikkalaisen menneisyyteen haikailevan Teekutsuliikkeen suosikki. Hän on julkaissut kirjan nimeltä Riitapukari (Troublemaker). Kirjassaan hän esittelee homovastaisia näkemyksiään. CNN:n haastattelussa "Piers Morgan Tonight" O'Donnellilta kysyttiin toistuvasti hänen kantaansa homojen oikeuksista. Hän kieltäytyi vastaamasta aiheeseen väittäen kysymyksiä asiaan kuulumattomiksi ja lopulta käveli pois kesken haastattelun.

Presidenttiehdokkaaksi pyrkivä republikaani ja tällä hetkellä kisaa johtava Michele Bachmann kieltäytyy toistuvasti vastaamasta hänelle esitettyihin kysymyksiin homojen oikeuksista. Myös hän pitää noita kysymyksiä joko sopimattomina taikka merkityksettöminä. Michele Bachmann on esittänyt aikaisemmin voimakkaita kannanottoja homojen oikeuksia vastaan aina siihen asti kun paljastui, että hänen aviomiehensä kristillisillä klinikoilla saatettiin hoitaa homoja heteroiksi.

Tasan viikko sitten perhearvoja korostava, homovastainen republikaani ja kansanedustaja Phillip Hinkle paljastui käyttämästä miesprostituoidun palveluksia. Tapahtuma meni pahasti pieleen ja tuli julki. IndyStar teki asiasta uutisen ja yhden jälkiuutisen. Sen jälkeen tapahtuman ylle laskeutui täydellinen uutishiljaisuus. Valtalehdet eivät ole koskeneet tapahtuneeseen sanallakaan.

Näistä lyhyen ajan sisällä sattuneista tapahtumista voisi vetää sellaisen johtopäätöksen, että republikaanit ovat tajunneet homokysymyksillä äänien kalastelun olevan haitallista ja kenties jopa vahingollistakin. He ovat mitä ilmeisimmin pistäneet sordiinon* päälle tälle aiheelle.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

*) Sordiino on musiikkisoittimissa käytettävä äänen vaimennin

Lähde: Pink News

Teekutsuliikkeen kullanmuru, Christine ODonnell keskeytti haastattelunsa
USA:n presidentinvaaleista Ranneliike.netissä toisaalla

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!