Wieniin nousee ensimmäinen queer-asuintalo

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 4

Wienin Asperniin alkaa nousta uusi multifunktionaalinen kaupunginosa. Sieltä löytyi paikka myös uudelle queer-talolle. Aspernista (Seestadt Aspern - kanavia, Tonava lähellä) on tulossa yksi suurimmista kaupungin kehittämisprojekteista Euroopassa. Ennen siinä oli lentokenttä. Ensimmäiset asukkaat muuttavat alueelle arviolta vuonna 2013.

Homojärjestö HOSIWien on projektissa mukana.

http://www.aspern-seestadt.at/

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

4 kommenttia

En edelleenkään ymmärrä näitä homo-onnela-projekteja. Mikä hinku homoilla on gettoutua? Eikö päin vastoin tulisi integroitua?
Minä kannatan ehdottomasti tällaista pienimuotoista ghettoutumista. Tuskin siitä ympäristölle on haittaa.

Asun itse keskustan kerrostalossa, jossa on viihtyisä sisäpiha eikä ainoatakaan autopaikkaa. Viihtyisyyteen on panostettu. Kesällä nuoret perheet käyvät siinä pöydissä aamukahveilla, iltaisin on kutsuja ja ruokailua viiniä siemaillen. Kaikki tuntuu niin harmoniselta ja ihanalta. Lapset telmivät ja aikuiset vaihtavat ajatuksia siitä, miten meidän Eemeli teki sitä ja tätä ja Nooa oli päiväkodissa sanonut niin tai noin. Ketkä puuttuvat? Talon homoperheet. Heitä ei pihalla näy. Ikään kuin piha ei kuuluisi heille. (Näitä homoperheitä on useampia kuin yksi!). Kerran olen nähnyt, että homoperheen juhlissa isäntä kävi grillaamassa lihavartaita pihan grillissä.

On olemassa ääneen lausumattomia raja-aitoja. Sen takia olen kiinnostunut pienistä homoghetoista.