Tapiolan kirkkoa voidaan nyt käyttää parisuhteen rekisteröinnin jälkeen rukoukseen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 2

Tapiolan kirkon seurakuntaneuvostossa tehtiin 7.6.2011 kokouksessa myönteinen päätös parisuhderukouksesta kirkon tiloissa. Myös Leppävaaran kirkossa on tehty samanlainen päätös.

Pöytäkirjan mukaan: "Seurakuntaneuvosto päättää, että Tapiolan kirkkoa voidaan käyttää piispainkokouksen ohjeen mukaisesti parsuhteen rekisteröimisen jälkeen toteutettavaan rukoukseen."

Sain myös seuraavan kommentin: "...tällaisia päätöksiä on tehty jo monissa seurakunnissa. Joissain on ikävä kyllä tehty rajoittaviakin päätöksiä, esim., että kirkkotilaa ei voi käyttää näihin rukouksiin tai voi käyttää erilaisin rajoituksin. "

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tuomiokirkkoseurakunnassa asiasta ei ole puhuttu.

Mahdollisuutta siunauksen pyytämiseen ja saamiseen on tietoni mukaan käytetty suhteellisen vähän. Syynä on kenties se, ettei tieto ole saavuttanut siunausta toivovia pareja taikka sitä ei tohdita pyytää.

2 kommenttia

  • 1 / 2
  • uskotaan rakkauteen
  • 18.8.2011, 22.05
Miksihän noissa jäätiin noin puolitiehen ja epämääräiseen "parisuhderukouksesta" puhumiseen, eikä siunata myös mies- tai naisparien rakkaus-liitto?

On se vaan niin ihmeellistä, että kun kirkon ovista sisään astutaan, niin pitää astua ikäänkuin ihan muusta maailmasta poikkeavaan maailmaan.

Tässä on saksalaisesta tv-sarjasta hyvää mallia kirkkoihin täälläkinpäin

http://www.youtube.com/watch?v=ZQEiQ3Z61Rc

http://www.youtube.com/watch?v=Rmq03rBYAUY

http://www.youtube.com/watch?v=Q_f_5PNOIIM

ei se ole tuon "vaikeampaa", kun sitä todellista uskoa kaikkien ihmisten rakkauteen löytyy.
  • 2 / 2
  • Onnellinen mies
  • 19.8.2011, 9.47
Arvostettavaa on se, että ihminen ottaa elämässään vastuuta niin itsestään kuin kumppanistaankin. Yhdessä olon virallistaminen suhteessa itseensä, kumppaniin, lähi-ihmisiin, lähiyhteisöön ja yhteiskuntaan on ihmisenä arvokasta ja arvostettavaa. Kaikki tuo on tarpeellista ja tarkoituksenmukaista huomioida myös lainsäädännössä. Mitä pikimmin se tehdään, sitä paremmin se ennalta ehkäisee niin yksilön, yhteisön kuin myös kulloisenkin yhteiskunnan sekä inhimillistä että taloudellistakin kipuilua.

Ilahduttavaa on se, että päiväpäivältä tulee esiin yhä enenevässä määrin miestä rakastavia miehiä ja naista rakastavia naisia, jotka selkeästi ja vakaasti ottavat vastuuta itsestään ja kumppanistaan. Heidän suhteensa virallistaminen on sekä yksilön, että yhteiskunnan edun mukaista. Yhteiskunta on sitä vakaampi, turvallisempi, vankempi ja myönteisesti kehittyvämpi mitä enemmän siinä on selkeitä, vastuullisia ja vakaita ihmissuhteita. Kaikkia niitä voi tervehtiä ilolla suurenmoisesta, tässä ajassa olevasta ihmisyydestä. Kaikki tuo merkitsee vankkaa, vakaata ja turvallista inhimillistä elämää.

Onnea, iloa ja menestystä elämään jokaiselle miestä rakastavalle miehelle ja naista rakastavalle naiselle! Nämä kansalaisen terveiset myös maan poliitikoille ja lainsäädännöstä vastaaville.