Republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Michele Bachmann sulki suunsa homokysymyksestä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti

Lehdistötilaisuudessa rouva Bachmannilta tiedusteltiin josko hän suhtautuu tuomitsevasti homoihin ja viitattiin hänen kiihkeisiin homovastaisiin lausuntoihinsa. Nyt hänen kantansa HLBT-kysymyksiin on: "joutavanpäiväistä" ja merkityksetöntä.

CNN:n toimittaja Anderson Cooper osoittaa kuinka Bachmann väistää kaikki viittaukset aikaisempiin homoihin kohdistuneisiin kielteisiin kommentteihinsa: "Olen kilpailemassa Yhdysvaltain presidentin tehtävästä, enkä kenenkään tuomisemisesta."

Cooper huomauttaa, että Bachmannin kommentit ovat aikaisemmin olleet erittäin tuomitsevia homoja kohtaan. Hän on kuvaillut homojen olevan "Saatanasta" ja markkinoinut ajatusta, että homous tekee ihmisistä onnettomia.

Homokysymys ei Bachmannille ole edelleenkään joutavanpäiväinen seikka. Bachmannin kotivaltiossa Minnesotassa elää ainakin 13 718 samaa sukupuolta olevaa pariskuntaa, siis jotka ilmoittivat tiedon 2010 väestönlaskennassa. Yli 17% noista perheistä (2 372) ilmoittaa kasvattavansa lapsia. Todellinen luku on ilman muuta tätäkin suurempi. Tästä joukosta varmasti löytyy republikaaneja kannattavia äänestäjiä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Michele Bachmann kieltäytyy siis vastaamasta näihin kysymyksiin. CNN on toistuvasti pyytänyt Bachmannia haastateltavaksi. Hän ei ole suostunut esitettyihin kutsuihin. Tilanteen tekee kummalliseksi se, että presidenttikisaan pyrkivät haluavat kaiken mahdollisen näkyvyyden medioissa. Nyt tarjottuun tilaisuuteen ei ole tartuttu lainkaan. CNN:n videoraportti alleviivaa Bachmannin väistelyä.

CNN-video: Bachmann väistelee kysymyksiä?

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!