Halosta soimannut yliluutnantti sai sakkoja

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 7

Presidentti Tarja Halosta soimannut yliluutnantti on tuomittu sakkorangaistukseen Kymenlaakson käräjäoikeudessa. Tuomio tuli tuottamuksellisesta palvelusrikoksesta.

Joidenkin varusmiesten hälistyä kouluttaja piti minuutin parin puheen, jossa hän käräjäoikeuden mukaan arvosteli asiattomasti ja kielteisessä sävyssä presidentin edellytyksiä toimia puolustusvoimien ylipäällikkönä. Hän viittasi Halosen toimintaan Setan puheenjohtajana ja piti homoutta sairautena.

Oikeus katsoi, että yliluutnantti käytti ilmaisuja harkitsematta ja spontaanisti. Sen vuoksi tekoa ei ole pidettävä tahallisena. Ammattisotilaana hänen on kuitenkin täytynyt tuntea yleisen palveluohjesäännön määräykset.

Kymenlaakson käräjäoikeus katsoo, että tekoa voi pitää maanpuolustuksen näkökulmasta vahingollisena, koska teko on tapahtunut virantoimituksessa ja varusmiehiä kouluttaessa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

43-vuotias yliluutnantti joutuu maksamaan 20 päiväsakkoa eli 640 euroa.
Tapaus sattui viime helmikuussa Karjalan prikaatissa, kun mies antoi varusmiehille ase- ja ampumakoulutusta.

Asia eteni tutkintaan ja lopulta oikeusistuimeen yliluutnantin puheita kuunnelleiden varusmiesten kautta. Yliluutnantti ei valittanut tuomiosta.

7 kommenttia

Nettikeskustelut lähtivät taas tyypilliseen suuntaan: Lakia rikkonutta yliluutnanttia pidetään suurena sankarina ja oikeustaistelijana. Ja Halosta haukutaan siitä, että hän (?) on niin pikkumainen, että oikeuslaitos tuomitsee yliluutnantin.
Valitettavasti taisi käydä niin että Halosesta muotoutui tässä oikeusjutussa Tuntemattoman sotilaan "Kuovi" Lammio ja yliluutnantista Rokka. "Pojat on poikia" kommentilla Halonen olisi kerrännyt pisteet kotiin kaikilta.