Prahan pride-festivaali alkoi

  • Uutinen
  • Pride
  • vaeltaja2006

Prahan pride-festivaalin avajaisissa oli mukana Monika Simunkova, oikeistolaisen hallituksen ihmisoikeusvaltuutettu. Hän sanoi, että Tsekin yhteiskunta on hyvin suvaitsevainen, ja tällainen tapahtuma parantaa tietämystämme vähemmistöstä. On kuitenkin edelleen olemassa monenlaisia ennakkoluuloja.

HLBTI-vähemmistö näkyy heikosti yhteiskunnassa ja on olemassa erilaisia vääristyneitä käsityksiä. Media vahvistaa ennakkoluuloja, mutta ihmisoikeusvaltuutettu itse on toiminut niin, että media kuvaisi oikein seksuaalisia vähemmistöjä.

Prahan priden pääjärjestäjä Walek Czeslaw sanoi, että priden tarkoituksena on esitellä Tsekin yhteiskunnan moni-ilmeisyyttä ja suvaitsevaisuutta. Hän myös vakuutti, että tapahtumat ovat turvallisia, mutta kaikkien tapahtumien jälkeen osanottajat joutuvat itse vastaamaan turvallisuudestaan. Ei siis koskaan yksin kadulle vaan suuremmassa joukossa. Jos tulee sanallisia herjauksia, on paras väistyä syrjään ja ilmoittaa asiasta poliisille. Festivaalin ajan toimii hätälinja ja oikeudellista apua antava palvelu. Festivaalin tiedotuskeskus on Sheraton-hotellissa. Naked Night -tapahtuma peruutettiin turvallisuuden takia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vastamielenosoituksia on luvassa. Ainakin kristillisdemokraattien nuorisojärjestö, yksi abortinvastainen joukko ja uusfasistinen puolue ovat ilmoittaneet vastamielenosoituksista.
*****

Kuvassa Prahan Priden järjestäjätiimi

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!