Kommentteja Tukholman Pride-paraatista

  • Uutinen
  • Pride
  • vaeltaja2006

Lauantaina Tukholman pride-paraatissa oli mukana ryhmä: "Homo-, bi- ja transihmiset puolustusvoimissa" eli HoF. Ruotsin puolustusvoimat on vuodesta 2008 sallinut sotilaiden osallistumisen prideen univormuissaan. Tällä kertaa pienen sotilasryhmän rinnalle tuli 15 hengen joukko militarsimin vastaisen ryhmän Ofogin vastamielenosoittajia, jotka kylteissään ilmaisivat, että sotilaiden tehtävä on tappaa. Kyltit olivat erilaisa puhekuplia.

Tukholman pride-organisaatio on tehnyt tapuksesta rikosilmoituksen. Sotilasryhmän jäseniä loukattiin henkilökohtaisesti tällä tempauksella. Kuvia sotilaiden ryhmästä ja puhekuplista on levitetty internettiin. Pride-organisaatiosta valitettiin, että Ofog kohdisti tempauksensa tapahtumaan, joka puolustaa ihmisoikeuksia. On hyvin kyseenalaista, haluaako yksikään sotilas ensi vuonna osallistua prideen.

Kesäkuun lopulla myös Helsingissä oli pieni välikohtaus Helsinki Priden avajaisissa. Silloin kritiikki kohdistui kaupunginjohtaja Jussi Pajuseen. Taustalla olivat Sosiaalikeskus Sataman sulkemisaikeet.

Kuva puhekuplista paraatin keskellä
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/soldater-krankta-under-prideparaden_6373850.svd


Vieras Algeriasta

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tukholman Pride oli kutsunut vieraita maista, joissa homojen ja lesbojen elämä on vaikeaa. Akram tuli Prideen Algeriasta. Hän kertoo QX:n haastattelussa homojen arjesta. On olemassa laiton HLBT-järjestö, jossa on kymmenen jäsentä, kaikki eri puolilta maata. Algeriassa on voimassa sharialaki ja sen pykälät 333 ja 388. Niissä määrätään rangaistukset homoseksuaalisuudesta: 5 vuotta vankeutta.

Pahimpia ovat uskonnolliset johtajat. He kiihottavat ihmisiä tappamaan homoja. Erilaiset miliisiryhmät hyökkäävät homojen kimppuun eikä siinä auta mikään eikä kukaan. Sanotaan vain, että kaikki tapahtui sharia-lain mukaisesti. Muita HLBT-ihmisiä on erittäin vaikea tavata. Ei ole tapaamispaikkoja, ja perheyhteydet estävät oman elämän. Riippumaton voi olla vain, kun ansaitsee paljon. Netin kautta voi löytää kontakteja, mutta se on aina hyvin vaarallista. Kaikki elävät hyvin eristyneinä. Kaikki vihaavat homoja: vanhat, nuoret, jopa lapset.

Perheelle homoperheenjäsen on häpeä. Akrimin veli pahoinpiteli hänet taannoin niin, että hän joutui kahdeksi viikoksi sairaalaan. Asianajaja sanoi: Ei voi tehdä mitään asian hyväksi. Kaikki on lain mukaista.

Akramille oli suuri onni päästä näkemään pride-paraati Ruotisissa. Nyt hän tuntee olevansa yksi osa gay-yhteisöä. Tukholman paraatissa oli myös osasto ”marching for those who can't".

http://www.qx.se/samhalle/18567/religiosa-ledare-uppmanar-till-mord

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!