Velvoittaako lääkärinvala poliitikkoa? Päivi Räsänen kritiikin kohteena

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 6

Tampereen Setan hallituksen jäsen Mikko Väisänen pohtii Aamulehden puheenvuorossaan Päivi Räsäsen toiminnasta poliitikkona ja lääkärinä, josko lääkärin vala on ristiriidassa Räsäsen muun toiminnan kanssa.

Kriittisessä kirjoituksessaan Väisänen kysyy:

-voiko kansanedustajana ja/tai ministerinä oleva lääkäri toimia valansa vastaisesti julkisuudessa, käyttää vaikutusvaltaansa vastoin parempaa tieteellistä näyttöä ja aiheuttaa tarkoituksellisesti kärsimystä, ilman että se olisi eettisesti kyseenalaista?

Lue koko kirjoitus ja Räsäsen vastine Aamulehdestä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Mikko Väisäsen kirjoitus Aamulehdessä ja Räsäsen vastine

6 kommenttia

Kirjoitusta on seurannut varsin kipakka keskustelu ja Räsäsen toimien puolustelu.

Huomiotani kiinnitti lääkäri Mika Tamminiemen kommentti (18.7.2011 12:36), jossa hän toteaa "Julkisin rahoin tuetaan sukupuoli-identin korjaamiseen liittyviä hoitoja ja toimenpiteitä. "

Sen lisäksi hän samassa yhteydessä puhuu mielestäni loukkaavasti: "Seksuaalirikolliset hoidetaan samanlaisina potilaina kuin muutkin."

Tamminiemi tarkoittanee seksuaali-identiteetin korjaamista. Tällä tarkoitetaan nk. eheytyshoitoja. Sellaiseen ei julkisia varoja saa käyttää. Tulisikohan Tamminiemen väite ottaa lähempään tarkasteluun?
Olen tosi otettu, että Räsänen vastasi kirjoitukseeni, hienoa.

Lähetin aamulehteen vielä oman vastineeni, sillä ihmisoikeussopimuksien tulkinta ei ole niin suoraviivaista kuin hän antaa ymmärtää. Toivottavasti vastineeni mahtuu lehteen.

T: Mikko V.