Moninaisuusviikko

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Moninaisuusviikkoa vietetään Helsingissä ja Kotkassa 8.-10. joulukuuta 2004

Moninaisuusviikko tiedottaa syrjinnän vastaisesta työstä ja yhdenvertaisuudesta. Syrjintä ja epätasa-arvo eivät ole kenenkään edun mukaista. Ihmiset ja ryhmät ovat kuitenkin vaarassa tulla syrjityksi etnisen alkuperänsä, uskontonsa tai vakaumuksensa, vammansa, sukupuolensa, ikänsä tai seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi.

Moninaisuusviikon tapahtumia järjestetään Helsingissä ja Kotkassa. Tapahtumien pääjärjestäjä on SEIS - Suomi Eteenpäin Ilman Syrjintää -projekti.

8.12.2004 Moninaisuus voimavarana työyhteisöissä ja järjestöissä -seminaari Kotkassa Seminaarissa käsitellään syrjinnän ehkäisyä ja moninaisuuteen liittyviä voimavaroja työyhteisöissä ja järjestötoiminnassa. Seminaarin järjestävät yhteistyössä Kotkan kaupungin maahanmuuttotoimikunta ja SETA ry.

10.12.2004 Tekojen aika - tasavertaisuus todeksi tänään -konferenssi Helsingissä SEIS -projekti järjestää Moninaisuuspäivän konferenssin Helsingin Säätytalolla. Neljässä työpajassa käsitellään syrjimättömyyteen liittyviä teemoja: 1) Vähemmistöjen vähemmistöt - moniperusteinen syrjintä, 2) EUMC - Pyöreän pöydän keskustelu romanien asemasta Suomessa ja Euroopassa (suomeksi ja englanniksi), 3) Moninaisuusajattelu ideologisissa organisaatioissa ja 4) Tasavertaisuus kansalaisuustoiminnassa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

SEIS- projekti on Euroopan unionin syrjinnän vastaisen toimintaohjelman ja neljän ministeriön rahoittama projekti. Projektin yhteistyötahot ovat työministeriö, opetusministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, sisäasiainministeriö, Etnisten suhteiden neuvottelukunta ETNO, Romaniasian neuvottelukunta, Vähemmistövaltuutetun toimisto, Seksuaalinen tasavertaisuus SETA ry, Suomen Islam- seurakunta, Vammaisfoorumi ry, Allianssi ry ja Saamelaiskäräjät.

Internet-sivut www.join.fi/seis, eurooppalaiset kampanjasivut www.stop-discrimination.info.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!