Poliisi keskeytti seksuaalivähemmistöjen mielenosoituksen Moskovassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren

Poliisi on keskeyttänyt Moskovassa seksuaalivähemmistöjen oikeuksia puolustaneen mielenosoituksen. Tarkoitus oli toimittaa Moskovan pormestarille Juri Lužkoville kirje, jossa pyydetään lupaa järjestää pride-marssi Moskovan keskustassa. Pormestari on kieltäytynyt sallimasta vastaavia marsseja. Kirjeen allekirjoittajina on mm. kymmeniä EU-parlamentin jäseniä.

Poliisi pidätti mm. pride-järjestäjä Nikolai Aleksejevin ja tapahtumaan osallistuneita ulkomaalaisia poliitikkoja, kuten saksalaiskansanedustaja Volker Beckin ja italialaisen EU-parlamentin jäsenen Marco Cappaton. Kaikkiaan pidätettyjä on muutama kymmenen ihmistä, ja joukossa on myös vastamielenosoittajia, jotka olivat hyökkäilleet mielenosoittajien kimppuun.

Mielenosoitus järjestettiin Moskovan pormestarin Juri Lužkovin toimiston ulkopuolella.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tapahtuma on herättänyt huolta glbt-järjestöissä kautta maailman, ja myös monet poliittiset ryhmät ovat ottaneet kantaa asiaan. Suomen Seksuaalinen tasavertaisuus SETA ry vaatii, että Suomen ulkopoliittisen johdon on otettava Moskovan tapahtumat vakavasti ja osoitettava Venäjälle paheksuntansa tapahtuneesta.

- Lue lisää: Moskovan pride 27.5.2007

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!