Intian terveysministeri: Homoseksuaalisuus on sairaus

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • Ossi Halme

Intian terveysministeri Ghulam Nabi Azad on aiheuttanut kohahduksia HIV/AIDS-konferenssin yhteydessä pitämässään puheenvuorossa. Ministerin mukaan homoseksuaalisuus on ”ulkomaalaisten Intiaan tuoma luonnoton sairaus”. Azad ei ainakaan parantanut tilannettaan jatkamalla, että ”vaikka sitä [miesten välistä seksiä] ei pitäisi tapahtua, niin sitä tapahtuu kuitenkin ja se leviää niin nopeasti, että sitä on vaikea havaita”. Ministeri briljeerasi tietämyksellään lisäämällä, että ”naisia on helppo löytää seksityöntekijöiksi ja heille antaa valistusta, mutta on haastavaa tunnistaa miesten kanssa seksiä harrastavia miehiä”.

Myöhemmin ministeri paikkaili puheitaan sanomalla, että häntä on siteerattu väärin ja oikeasti hän sanoi, että HIV on sairaus, mitä homoseksuaalisuus ei ole, ja minkä hän tietää. Aktivistien mukaan ministeri ”ei elä tällä planeetalla (…) ja hän yrittää puheillaan miellyttää vain omaa kapeaa äänestäjäkuntaansa”. Tilaisuudessa oli myös paikalla Intian pääministeri ja hallitsevan Kongressipuolueen puheenjohtaja Sonia Gandhi, joka kuitenkin poistui paikalta ennen kuin Azad pääsi ääneen.

Intia poisti homoseksuaalisuuden rangaistavuuden vasta v. 2009. Intiassa on arvion mukaan noin 100 miljoonaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvaa henkilöä, joista huolimatta aihe on vielä melko vahva tabu.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!